Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 25 Kolovoz 2020 10:06

Punjenje butelja festivalskog vina

 

Aurea Fest Požega održati će se od 28. do 30. kolovoza. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, organizatori su učinili sve da se svi rizici za goste i sudionike smanje na najmanju moguću razinu. Nekoliko dana prije početka samog festivala, u podrumu Kutjeva d.d., već tradicionalno kao i svake godine napunjene su butelje festivalskog vina. „Za festival je napunjeno 800 butelja vrhunske Graševine Kutjevo i 200 butelja crnog vina Maximo Nero.” – rekao je Dino Galić, član uprave Kutjeva d.d.

Organizator festivala je Udruga Aurea Fest Požega čiji je direktor Ivan Bunjevac rekao da će udruga kao organizator učiniti sve da festival bude uspješan.

Na ovom događanju sudjelovao je i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji je čestitao udruzi i gradu na organizaciji ovogodišnjeg izazovnog Aurea Festa Požega, dok je direktorica marketinga Kutjeva d.d. Vanja Halilović izrazila nadu da će ovogodišnji festival, kao i prethodni, biti vrlo uspješan.

Uslijedilo je simbolično lijepljenje etiketa festivalskog vina u čemu su se govornicima pridružili i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica, zamjenici gradonačelnika Požege Mario Pilon i Ferdinand Troha, direktorica TU TZ Grada Požege Silvija Podoljak,  načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik općine Velika Ivica Potočanac, predstavnici Hrvatske radiotelevizije, lokalnih medija, pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri te drugi uzvanici i gosti.

Aurea Fest Zlatne žice Slavonije biti će u subotu 29. kolovoza uživo u prijenosu Hrvatske radiotelevizije, a koncert Gazda u petak i Šimunovo u subotu HTV će snimati i naknadno emitirati u svom programu.

Izvor fotografija: pozega.eu

Pročitano 1896 puta