Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 21 Kolovoz 2020 12:20

Hodočašće u Voćin

 

Unatoč pandemiji korona virusa, u rano jutro u 5 sati, ispred Crkve sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, okupili su se hodočasnici koji su po 57. put hodočastili Gospi Voćinskoj. Kolona hodočasnika krenula je na put dug 35 kilometara preko Leštata, Zvečeva, Djedovice do marijanskog svetišta u Voćinu, župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, gdje se tradicionalno na blagdan Gospe Voćinske održava središnje euharistijsko slavlje. Kolonu s križem predvodio je župnik stražemanske župe vlč. Robert Mokri.

Već tradicionalno prvo odmorište je na Leštatu, gdje su hodočasnike dočekali i ugostili članovi Lovačkog društva “Jelen” s vodom, sokovima i pekarskim proizvodima za okrjepu. Hodočasnike su obišli i čestitali im na požrtvovnosti, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te zamjenici požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha i Mario Pilon.

Još jedan veći odmor bit će na Djedovici, a dolazak hodočasnika u Voćin očekuje se u poslijepodnevnim satima. Tamo će se priključiti hodočasnicima iz drugih župa te će nazočiti euharistijskom slavlju koje će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u 18,30 sati. Nakon mise uslijedit će procesija s likom Gospe Voćinske.

Pročitano 3060 puta