Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 14:43

Priopćenje Doma zdravlja Požeško-slavonske županije o COVID ambulantama

 

Na osnovi Odluke ministra zdravstva, Uputa Operativnog tima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva od 01. srpnja 2020. godine, te na osnovi Odluke Kriznog stožera civilne zaštite Požeško slavonske županije a vezano za organiziranje posebne lokacije za informacijsku podršku, davanje uputa te preglede osoba vezanih za sumnju u zaraženost korona virusom za područje Požeško-slavonske županije određena je lokacija Korona virus (COVID-19) ambulante u djelatnosti opće/obiteljske medicine i to:

Dom zdravlja Požeško-slavonske županije, Požega, Matije Gupca 10,  koja je započela s radom u petak  03. srpnja 2020. godine s početkom u 8,00 h, kontakt broj: 095/340-0019.

Navedena ordinacija bit će na raspolaganju svim građanima Požeško-slavonske županije svaki radni i neradni dan  (subota, nedjelja, blagdan)  od strane zdravstvenih djelatnika ustanove u vremenu od 8,00 h do zaključno 20,00 h.

Molimo Vas da sve osobe i pacijente za koje sukladno smjernicama HZJZ-a utvrdite da je potrebno testiranje na COVID-19, obavijestite o načinu uzimanja uzoraka-briseva u COVID ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije. Ukoliko soba ispunjava epidemiološke i kliničke indikacije za testiranje na COVID-19, sukladno smjernicama HZJZ-a, pozivamo Vas da ih uputite da predmetne uzorke-briseve trebaju dati u sklopu COVID ambulante Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Nadalje, pozivamo Vas da za vaše pacijente obavezno kontaktirate broj COVID19 Ambulante (095/340-0019) kako bismo utvrdili točan termin uzimanja uzorka/ brisa i spriječili eventualna čekanja na uzimanje uzoraka.

Na svim objektima Doma zdravlja Požeško-slavonske županije kao i na mrežnim stranicama Ustanove  bit će postavljena obavijest o početku rada navedene ordinacije kako bi se svim osobama koji imaju problem vezan za COVID-19 zbog sumnje na zarazu mogli pravilno i pravovremeno postupati i dati im potrebne informacije.

Posebno napominjemo da su ove smjernice, Odlukom Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, zbog epidemiološke situacije obvezujuće za sve pružatelje primarne zdravstvene zaštite u djelatnosti opće/obiteljske medicine na području Požeško-slavonske županije.

Pročitano 4760 puta