Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 03 Srpanj 2020 17:05

Otvorenje novog poslovnog kruga Komunalca Požega

Održano je svečano otvorenje novog poslovnog kruga Komunalca Požega. Novi prostor nalazi se u Industrijskoj ulici u Požegi, a svečano ga je otvorio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zajedno s direktorom tvrtke Josipom Vitezom i  gradonačelnikom grada Požege Darkom Puljašićem. Otvorenju su prisustvovali i župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Antonija Jozić, načelnik općine Velika Vlado Boban, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, predstavnici izvođača radova, djelatnici Komunalca Požega i drugi uzvanici.

Direktor Josip Vitez pozdravio je sve prisutne te izrazio koliko su zadovoljni što će se preseliti u novi prostor. Također je najavio je izgradnju kompostane te reciklažnog dvorišta građevinskog otpada koje planiraju kandidirati do kraja godine.

"Ovu zgradu smo izgradili jer smo željeli pojačati našu glavnu djelatnost, a to je gospodarenje otpadom. Cilj nam je da se kroz određeni period na ovoj lokaciji razviju i popratni sadržaji, poput sortiranja raznih kategorija otpada, održavanja opreme i strojeva koje koristimo u svome radu, napravili smo i multimedijalnu dvoranu za edukacije. Ova investicija, uz reciklažno dvorište na lokaciji pokraj, temelj je za dosezanje zadanih ciljeva razvrstavanja otpada. Važno je naglasiti da je ukupna investicija financirana vlastitim sredstvima tvrtke Komunalac, tako da trošak ove izgradnje neće biti prenesen na račune naših korisnika." - rekao je direktor Josip Vitez.

Ministar Ćorić također se obratio sa nekoliko riječi te rekao da je Požeško-slavonska županija po mnogo stvari primjer dobrog gospodarenja otpadom te im je na tome čestitao.

"Ovdje smo zbog uspjeha tvrtke Komunalac Požega, no također želim naglasiti činjenicu da je Požeško-slavonska županija, zajedno sa svojim gradovima i općinama, po mnogo stvari primjer uspješnog ponašanja i dobrog gospodarenja otpadom. Primjer su u kontekstu izgradnje infrastrukture i rekao bih činite sve kako bi "Zlatna dolina" bila zlatna." - rekao je ministar Ćorić.

Novi poslovni prostor nova je investicija vrijedna oko 8,7 milijuna kuna na građevinskoj čestici površine 8.700 m2, sa zgradom veličine 935 m2, nadstrešnicama i skladišnim prostorima. Izvođači radova su bili Presoflex gradnja i tvrtka Magma iz Požege. Novi prostor blagoslovio je župnik župe sv. Terezije Avilske Mladen Štivin.

Pročitano 1827 puta