Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 25 Lipanj 2020 14:40

Svečano otvoren Studentski dom dr. Franje Tuđmana u Požegi

Završna konferencija projekta „Izgradnja Studentskog doma u Požegi“ te svečano otvorenje istoga, održano je danas u Požegi.

Projekt je prijavljen i odobren u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ KK.09.1.2.01. Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine. Veleučilište u Požegi ostvarilo je bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega. Ukupna vrijednost projekta: 32.708.529,43 kuna. Cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji.

Studentski dom bruto je površine 2.888,66 m² koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente sa invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Studentski dom svečano je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a svečanom otvorenju prisustvovali su ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović i Mario Banožić, Miroslav Tuđman, dekan Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislav Miličević, predsjednik gradskog vijeća grada Požege dr. Željko Glavić, Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te ostali gradonačelnici i načelnici gradova i općina naše županije te mnogi drugi.

 

Pročitano 2207 puta