Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 23 Lipanj 2020 12:27

Početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“

U Osnovnoj školi Lipik održana je početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“, na kojoj su uz ravnateljicu škole Klaudiu Kovač, sudjelovali župan Alojz Tomašević, zamjenik gradonačelnika Lipika Slobodan Katunar, direktor tvrtke Solarna energija Pipinić, vlasnik Ivan Pipinić, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško – slavonske županije Senka Horvat, direktorica tvrtke IMPETA d.o.o., koja provodi nadzor Natalija Župan te djelatnici škole koji su sudjelovali na projektu.

Klaudia Kovač, ravnateljica OŠ Lipik na početku pozdravila je sve prisutne. „Krajem prošle godine FZOEU je raspisao natječaj za obnovljive izvore energije za javne ustanove. Uz veliku pomoć djelatnika te Regionalnog koordinatora razvoja uspjeli smo pripremiti projekt te ga prijaviti. Na našu veliku sreću i radost i prošli smo na projektu. Iznos projekta je 407.925,00 kuna, od čega 80% financira Fond, a 20% naša Županija. Stoga, posebna zahvala ide našemu županu koji uvijek podupire i potiče naše ideje i projekte. Kao izvođač odabrana je tvrtka Solarna energija Pipinić iz Brestovca. Ovo je još jedna stepenica više ka energetskoj učinkovitosti.“

Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško – slavonske županije Senka Horvat izrazila je zadovoljstvo što su dio projekta te naglasila kako imaju odličnu suradnju sa školom.

Zamjenik gradonačelnika Slobodan Katunar kazao je kako je zahvalan za trud i suradnju sa Županijom i njenim ustanovama.

„Na području naše županije investiramo preko europskih sredstava kad god je moguće te pokušavamo maksimalno iskoristiti navedena sredstva. Ova škola je pokazala svoj trud i zalaganje. Moram naglasiti kako je prije nekoliko godina škola osvojila nagradu za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj, isto tako uveli su jednosmjenski rad i sudjeluju na brojnim projektima te uz minimalna sredstva te dobro organiziran rad pokazali su se kao jedna od vodećih škola. Županija vodi brigu o svojim školama te smo ih sve i energetski obnovili, ostale su još samo dvije područne škole.“ rekao je župan.

Na kraju su ugovor o izvođenju radova potpisali ravnateljica OŠ Lipik, Ivan Pipinić ispred izvođača radova te Natalija Župan ispred tvrtke koja radi nadzor.

Pročitano 1488 puta