Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 18 Lipanj 2020 10:32

Dodjela nagrada „Kreativni i neovisni“

Požeško-slavonska županija (Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije su povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca  2019. godine raspisali osmu godinu za redom natječaj “Kreativni i neovisni”, koji je bio namijenjen učenicima od petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji za izradu likovnih radova, plakata, instalacija, fotografija ili jednominutnog filma na teme: Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?, Imam(o) stav i kažem(o) NE.!  te, prema vlastitom izboru u dogovoru sa mentorom iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnog zdravlja.

Navedenim natječajem našim se učenicima dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te je dana mogućnost učenicima da pokažu znanje i svoj stav prema sredstvima ovisnosti, odnosno da se pozitivno dokažu, te da afirmiraju pozitivne i zdrave stavove i životne odabire. Ove godine se na natječaj odazvalo 30 učenika.

Natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2019. do 20. travnja 2020. godine.

Nakon što je Povjerenstvo za odabir svake škole izvršilo selekciju pristiglih radova, isti su dostavljeni Županiji.

Na natječaju su sudjelovale 4 škole s područja naše županije: OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Lipik, Ekonomska škola Požega i Glazbena škola Požega.

Posebno se napominje kako su ove godine najaktivniji bili učenici OŠ fra Kaje Adžića Pleternica sa najviše pristiglih kreativnih radova.

Od svih pristiglih radova Županijsko povjerenstvo imenovano za odabir pristiglih radova u sastavu: Jasmina Kovačević, dr. med., spec. javnog zdravstva, univ.mag.sanit.publ.,Dejvid Zombori, mag. psych., Danijela Starčević dipl. iur. i Maja Paponja, upr.iur., dana 02. lipnja 2020. godine izvršilo je odabir najboljih radova u svakoj kategoriji (najbolji individualni uradak, najbolji grupni uradak) te je predložilo da se ove godine nagrade svi učenici koji su sudjelovali na natječaju „Kreativni i neovisni“.

Povjerenstvo je odlučilo nagraditi i sve škole, odnosno škole čiji su učenici osvojili nagrade, i to s iznosom od 1000,00 kn za svaku školu (bit će uplaćeno na račune škola).

Posebno napominjemo kako je Zavod za javno zdravstvo PSŽ osigurao novčana sredstva (u vidu bonova) za sve učenike, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva za škole.

Nagrade je uručio župan Alojz Tomašević te čestitao svim učenicima i njihovim mentorima.

Pročitano 2700 puta