Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 10 Lipanj 2020 09:15

Obilježavanje 28. obljetnice smrti Antuna Božića

Danas je na groblju sv. Ilije u Požegi obilježena 28. obljetnica smrti Antuna Božića, pukovnika Hrvatske vojske i prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice za općinu Požega.

Svijeću su zapalili župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, predstavnici grada Požege te predstavnici Hrvatske demokratske zajednice.

 „Bio je velik čovjek, velikan hrvatske misli, velikan naših prostora i da ga nije prerana smrt odnijela, siguran sam da bi danas bio jedan od vodećih ljudi hrvatske politike. Čovjek koji zavređuje i više spomena nego što mu pružamo, privatno je bio izvrstan čovjek. Imao je toliko veliku dušu, prijateljsku, za sve ljude je imao vremena, možda nekada čak i previše. Gorio je i živio upravo za Hrvatsku, jasno, njegova obitelj mu je usadila tu klicu ljubavi za domovinu, i umro je za Hrvatsku.“ – rekao je Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Povodom obljetnice smrti uz grob Antuna Božića molitvu je vodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Milan Krišto. Kratku komemoraciju i molitvu svi sudionici održali su kod groba Mate Novačića, predsjednika općine Slav. Požega iz vremena hrvatskog proljeća. Mato Novačić je i u slobodnoj hrvatskoj obavljao dužnosti u gradskoj upravi, sada grada Požega.

Pročitano 1201 puta