Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 30 Svibanj 2020 09:59

Polaganje vijenaca povodom Dana državnosti

Prije 29 godina Hrvatski sabor je donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ. Obilježavajući tu obljetnicu, Dan državnosti, u znak sjećanja na sve one koji su utkali živote u neovisnu i slobodnu Hrvatsku položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade čime je odano dužno poštovanje svima njima.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem s kojim su bili i njegovi zamjenici Željko Jakopović i Vedran Neferović te saborski zastupnik Franjo Lucić, izaslanstvo grada Požege, predstavnici Hrvatske vojske, predstavnici policije te gradonačelnici i načelnici općina s područja Požeško-slavonske županije i dr.

Molitvu nakon polaganja vijenaca predvodio je župnik katedrale sv. Terezije Avilske, vlč. Mladen Štivil.

Župan Alojz Tomašević uputio je čestitku svim državljanima Republike Hrvatske te naglasio kako je lijepo što su se s obzirom na situaciju, okupili da pokažu svoju ljubav prema domovini i odaju počast hrvatskim braniteljima.

„Kada se vratimo 30 godina unatrag, svakako za povijest hrvatskog naroda u cijelosti je to jedan trenutak, no za nas koji smo suverenici stvaranja domovine Hrvatske, obuzimaju nas osjećaji na 90. i 91. godinu kada je formirana i kada se pripremao hrvatski narod da imamo svoju državu. Čast mi je biti ovdje kao župan predivne Požeško-slavonske županije i drago mi je da smo vratili Dan državnosti na 30. svibanj koji je skoro 10 godina saživio s hrvatskim narodom i ti stanovnici su ispjevali i pjesme o tom datumu, nažalost on je promijenjen što je dovelo do pomutnje među stanovništvom. Zahvaljujem se svim braniteljima, svima koji su dali svoje živote, svim invalidima, svim dragovoljcima i svima onima koji su sanjali domovinu Hrvatsku.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 1780 puta