Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 24 Travanj 2020 13:15

Glazbena škola Požega - na daljinu snimili pjesmu "Moja domovina"

 

Učenici Glazbene škole Požega pod stručnim vodstvom Damjana Pirovića, inače umjetničkog direktora Požeškog tamburaškog festivala, snimili su prekrasnu verziju "Moje domovine".

„Ta je pjesma već bila potpora svim stradalima u Hrvatskoj i onima koji se na prvoj crti nose s izazovima koji su danas pred nama pa je nekako i nam bila prvi i logičan izbor pa smo se u svom aranžmanu predstavili Hrvatskoj.“ - kaže ravnatelj Alen Kovačević.

Glazbena škola Požega opremljena je vrhunskim i suvremenim studijem s režijom i pomoćnom režijom. Kroz predavanja glazbenih stručnjaka učenici usvajaju znanja iz područja audio snimanje i obrada tona. Rad je organiziran u 6 odjela: Odjel za klavir i orgulje, Odjel za gitaru i gudače, Odjel za tambure, Odjel za harmoniku, Odjel za puhače i udaraljke te Odjel za glazbenu teoriju i pjevanje.

Aktivno djeluje 5 orkestara (puhački, harmonikaški, tamburaški: osnovnoškolski i srednjoškolski i  tamburaška filharmonija) i 6 zborova (od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta).

Sudjelovanja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, smotrama, festivalima, kao i redovna koncertna djelatnost svakodnevica su rada škole, koja je posljednjih nekoliko godina obogaćena velikim zajedničkim projektima profesora i učenika.

Pjesmu možete pogledati na linku.

Info: hrt.hr

Pročitano 2295 puta