Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 14 Travanj 2020 11:02

Povodom Dana županije odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Na današnji dan 14. travnja Požeško-slavonska županija obilježava 810 godina od prvog spomena i 27. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti. Županija zbog trenutne situacije neće posebno obilježavati Dan županije.

Povodom Dana županije župan Alojz Tomašević zajedno sa svojim zamjenicima Željkom Jakopovićem i Vedranom Neferovićem, položio je vijenac na Trgu 123. brigade u Požegi odajući počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

"Poštovani žitelji Požeško – slavonske županije, kao i svake godine, naša najljepša županija slavi svoj Dan i to svoju 27. obljetnicu. Ova godina je po puno stvari posebna, a tako i po tome što Požeško – slavonska županija ove godine bilježi čak 810 godina od prvog spomena. Kroz svoju dugu tradiciju Požeško – slavonska županija prošla je brojna turbulentna razdoblja koja su je obilježila i ostavila traga, ne samo na vizurama građevina, nego i na samom mentalitetu naših ljudi, koje krasi onaj istinski slavonski ponos. Na ovu 810. obljetnicu, ne samo naša županija, ne samo naša Domovina, nego cijeli svijet prolazi kroz još jedno turbulentno i nesvakidašnje razdoblje, koje ostavlja traga na svima nama. Dan naše županije nažalost nećemo moći proslaviti onako kako smo željeli, no to uopće nije važno. Važno je, u ovoj pandemiji, štititi svoga bližnjega i sebe. Ovoga dana, svakako se želimo prisjetiti i velikana naše županije u kulturnom, gospodarskom, znanstvenom i javnom životu. Među njima, posebno mjesto zauzimaju hrvatski branitelji, oni koji su svoje živote utkali u domovinu u kojoj danas živimo, suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Stoga im i na današnji dan iskazujemo posebnu čast i pijetet, suosjećajući sa njihovim obiteljima." - rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 1797 puta