Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 13 Ožujak 2020 10:37

Priopćenje Stožera civilne zaštite PSŽ – COVID-19

Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije održao je sastanak na kojemu je prisustvovao i župan Tomašević. Načelnik Stožera tom prilikom izjavio je kako je Stožer donio slijedeće odluke:

  • preporuča se odgoda svih skupova i organiziranih okupljanja na području županije
  • svi stanovnici trebali bi se držati svih mjera i higijenskih standarda propisanih od Nacionalnog stožera
  • sudionici svih eventualnih okupljanja trebali bi se pridržavati uputa Nacionalnog stožera

Osobe koje su u samoizolaciji molimo te apeliramo da se drže mjera izolacije i ponašaju se savjesno i odgovorno te neugrožavaju druge osobe!

Sve građane pozivamo da prate upute kako ovoga stožera, tako i Nacionalnog stožera te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.“ rekao je načelnik Stožera g. Neferović.

Ante Vitalija, dr.med., spec. epidemiolog, rekao je: „Svi građani obavezno bi se trebali pridržavati uputa Nacionalnog stožera te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Požeško – slavonskoj županiji trenutno nema osoba pozitivnih na COVID-19 te poduzimamo sve mjere kako bi tako i ostalo.

Osobe sa respiratornim problemima, a koje nisu putovale u zahvaćena područja pozivam da se jave svome liječniku obiteljske medicine.

Osobe koje su putovale u zahvaćena područja trebaju kontaktirati epidemiologa, odnosno Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije te će se te osobe nakon procjene testirati.

Za putnike povratnike iz zahvaćenih područja apeliramo i pozivamo na odgovorno i savjesno ponašanje te neugrožavanje drugih osoba!“

 

Važni linkovi:

https://zjz-pozega.hr/coronavirus-upute/

https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

Pročitano 2682 puta