Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 08:07

128. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pleternica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pleternica na 128. izvještajnoj skupštini prihvatilo je sva izvješća za prošlu i donijelo planove za ovu godinu.

Predsjednik društva Radovan Rotar pozdravio je brojne goste skupštine, a zapovjednik Ivica Klobučar progovorio o radu u prošloj godini kada su imali 15 požarnih i 46 tehničkih intervencija te 38 ostalih operativnih aktivnosti.

„Sudjelovali smo na niz kulturnih i religijskih manifestacija, a kako bi operativni vatrogasci bili što spremniji pohađali smo osposobljavanja za strojara, rad sa hidrauličnom izvlačnom ljestvom, radove na vodi, gašenje šumskih požara i prijevoz helikopterom, zatim desantiranje i voditelje čamca.“ – rekao je Klobučar i dodao da su dobili kombi vozilo i čamac, održali združenu vježbu Vatrogasnog centra Pleternica, pokaznu vježbu uz jubilej DVD Buk te gradsko natjecanje u Gradcu. Uz to jedna ekipa mladeži plasirala se na državno natjecanje, a imali su 15 radnih akcija na izgradnji pomoćnih garaža i izolaciji doma.

„Dobro ste organizirani, osposobljeni i opremljeni, a trebate i nadalje voditi brigu o ljudima, kojih je sve manje u našoj sredini.“ – istaknuo je pozdravljajući skupštinu zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

„Nabavljaju se vozila, poboljšavaju sredstva veze, drago mi je da imate dosta mladih, a moramo sačuvati članove jer je iz naže županije otišlo 300 operativaca.“ – rekao je predsjednik Županijske VZ Željko Petrović.

„Vidljiva su ulaganja u proširenje aktivnosti društva, osposobljavanje i rad s mladima, grad vam je na raspolaganju, nadam se nastavku ovako plodne suradnje.“ – naglasio je zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

Na kraju skupštine uručena su priznanja i diplome za zvanja u vatrogastvu, osposobljavanje za specijalnosti te pripadnicima podmlatka i mladeži.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2143 puta