Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 07:59

Godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci

„Ovdje se vidi da radite sa voljom, a zajedništvo i sloga krase sve biškupačke udruge.“ – istakao je na godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci načelnik općine Velika Vlado Boban, te najavio daljnju potporu njihovim aktivnostima uključujući obnovu društvenog doma.

Uz načelnika Bobana na skupu bila predsjednica Općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović, a daljnju podršku županije vatrogascima najavio je i Ljuban Čolić izaslanik požeško-slavonskog župana.

Sudionike i goste pozdravio je predsjednik DVD Biškupci Mihael Ivanović, a izvješće o radu u protekloj godini podnio je dozapovjednik Damjan Galojlić.

„Imamo 27 aktivnih i 20 izvršujućih članova, te 33 pripadnika mladeži i djece, a prošle godine bili smo na osam intervencija od čega je sedam požara i jedna tehnička.“ - rekao je Galojlić i dodao da su imali petnaestak radnih akcija na uređenju doma i spremišta, te se uključili u sva događanja toga kraja.

Ključne akcije plana rada za ovu godinu, kojega je najavio zapovjednik Dražen Pavić, su nabava navalnog vozila i zaštitne opreme, te saniranje krovišta doma.

„Dokazali ste se dobrim radom, osobito sa mladima, kao i odazivom na osposobljavanja.“ – pohvalio je Biškupčane predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović upozorivši na slabosti zakona vezanih uz vatrogastvo.

Nakon radnog dijela tijekom zajedničkom ručka nastupio je mladi tamburaški sastav Paori pod vodstvom Filipa Matijevića.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2263 puta