Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 20 Veljača 2020 12:06

Konferencija “Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija”

Konferencija “Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija” održava se 19. i 20.veljače 2020. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Požega. Konferencija se u sklopu projekta IQM Destination čiji je cilj iskoristiti potencijal destinacije u sinergiji destinacijskih dionika, poticanje na izvrsnost te podizanje kvalitete, a organizirali su je Turistička zajednica Grada Požege u suradnji s HGK – Županijskom komorom Požega, Ministarstvom turizma Republike Hrvatske te Hrvatskom turističkom zajednicom. Ispred Požeško-slavonske županije prisutan je bio zamjenik župana Željko Jakopović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Branka Kuba te direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

„Htjeli smo napraviti sažetak prvog dijela naše suradnje s Požeško – slavonskom županijom, odnosno turističkim zajednicama na ovom području. Sam cilj i smisao projekta je povezivanje svih subjekata koji su svaki na svoj način uključeni u dolazak gosta u Požeško – slavonsku županiju. Takvom međusobnom sinergijom želi se postići produženje sezone, podizanje vrijednosti i prihoda i na koncu zadovoljnog gosta i stanovnika grada Požege. Za ostvarenje ovog cilja potrebna je stalna koordinacija, edukacije, otvorena međusobna komunikacija te mjerenje kvalitete svakog pojedinog segmenta, koji na koncu predstavlja ocjenu cijele destinacije. Projekt je jedinstven u Slavoniji jer se trenutno provodi još na Lošinju, u Vodicama, na Hvaru, Plitvičkim jezerima i u Karlovcu. – rekla je Đurđica Šimičić, jedna od autorica projekta IQM Destination.

Projekt IQM Destinacija Zlatna Slavonija, u kojem sudjeluju gradovi Požega, Pakrac, Pleternica, Lipik, Kutjevo, Općina Velika i sve turističke zajednice u Požeško-slavonskoj županiji, obuhvaća stotinjak subjekata u prvoj fazi provedbe. Financiraju ga Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma, a na konferenciji su dodijeljeni certifikati te se za sve sudionike projekta provodi dvodnevna edukacija Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija.

Ovim projektom radi se iskorak u svim segmentima turističkog proizvoda destinacije Zlatna Slavonija, pri čemu je međusobna sinergija svih dionika u projektu najvažnija. Kvalitetom se jača javno-privatno partnerstvo, mjere elementi održivog razvoja i odgovornog turizma. Zajednička suradnja, sinergija u destinacijama, komunikacija i poticaj za kvalitetu učinit će hrvatski turizam konkurentnijim, snažnijim i kvalitetnijim, a jedan od ciljeva je i sustavno rješavanje izazova u destinaciji. Najveći doprinos cijelog projekta, definitivno će imati turistički dionici, subjekti kojima je projekt individualno posvećen.

Foto: slavonski.hr

Pročitano 2686 puta