Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 11 Veljača 2020 07:54

Obilježen Dan europskog broja 112

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite – Službe civilne zaštite Požeško-slavonske županije u Požegi je prigodno obilježen Dan broja 112. U obilježavanju su sudjelovali učenici požeških osnovnih škola koji su svojim tijelima na Trgu Sv. Terezije Avilske formirali broj “112” za fotografiju iz zraka.

Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u državama Europske unije obilježava se 11. veljače. U Republici Hrvatskoj jedinstveni europski broj za hitne službe 112 uveden je 11. veljače 2005. godine te je uspostavljen jedinstveni sustav kojemu je osnovna zadaća prijem svih hitnih poziva na broj 112, neovisno o teritorijalnoj i strukovnoj nadležnosti hitnih službi.

“U Požeško-slavonskoj županiji broj 112 radi u okviru Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite. Tijekom ovih 15 godina postigli smo prepoznatljivost kod svih žurnih poziva. A tijekom godine Žurni centar 112 zaprimi između 3 i 5 tisuća poziva što je na razini prosječnog broja poziva cijele Hrvatske. Imamo izvrsnu suradnju sa svim žurnim službama koje kao Centar pozivamo u slučaju većih nesreća i katastrofa – od Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasaca do policije i civilne zaštite koja će, osnivanjem Ravnateljstva civilne zaštite, u okviru MUP-a zasigurno biti jedan od stupova zaštite i spašavanja na području cijele Hrvatske. ” - rekao je voditelj Službe civilne zaštite za Požeško-slavonsku županiju Slavko Marinac.

Izvrsnu suradnju naglasio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Drago mi je da su ovdje i mališani iz osnovnih škola kako bi se iz prve ruke upoznali sa značenjem žurnih službi i ovog jedinstvenog broja. Čestitam svim djelatnicima i institucijama koje su blisko vezane uz taj broj i neka uvijek potrebe naših građana i njihova sigurnost budu na prvom mjestu.” - rekao je župan Alojz Tomašević.

Izvor: slavonski.hr

Pročitano 2027 puta