Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 23 Siječanj 2020 07:53

Obilježen Dan policijske kapelanije u Požegi

Prigodom blagdana sv. Vinka Pallotija i Dana policijske kapelanije u Požegi, biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre za vodstvo i djelatnike te poginule pripadnike Policijske uprave Požeško-slavonske. Koncelebrirali su Željko Volarić, policijski dušobrižnik, Želimir Žuljević, rektor crkve sv. Lovre i Ivan Popić, kancelar Biskupskog ordinarijata uz služenje đakona Matej Siluković.

Na početku slavlja policijski kapelan Željko Volarić uputio je pozdrav svim prisutnim policajcima na čelu s načelnikom Policijske uprave požeško-slavonske Željkom Grgićem, zapovjedniku požeške vojarne Mati Tomaševiću, zamjeniku župana Vedranu Neferoviću te ostalim vjernicima. Poseban pozdrav i zahvalu izrazio je požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću za predvođenje misnog slavlje u čast nebeskog zaštitnika policijske kapelanije.

Biskup Antun, uvodeći u euharistijsko slavlje, čestitao je blagdan sv. Vinka Pallotija i protumačio kako nas on podsjeća na važnost dimenzije onostranosti i u policijskom djelovanju te je pozvao okupljene policajce da im on bude primjer u nastojanju da vrše službu kao cjeloviti ljudi, uključujući i duhovnu sastavnicu kroz povezanost s Bogom.

Na koncu misnog slavlja biskup je policajcima zaželio neka nad njima bdije Božja blizina, da im on udijeli mir u srcu i snagu duha te mogu djelovati za dobro društva, zahvalivši im za svu plemenitost koju ulažu u svoje poslanje.

Izvor: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 1951 puta