Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 09:30

U Osijeku održani „Dani poslova u turizmu“ i „Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“

„Dani poslova u turizmu“ koji su održani u Sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, već četvrtu godinu okupljaju brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni i prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama, koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

Na  otvaranju „Dana poslova u turizmu“ i „Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ prisustvovali ministar turizma Gari Cappelli i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović koji su  otvorili te sudjelovali na navedenim skupovima. Ispred Požeško-slavonske županije prisutan je bio župan Alojz Tomašević.

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku održana je i konferencija s temom „Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“, na kojoj su predstavljene novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca kao i rad Europskog socijalnog fonda.

Pročitano 1839 puta