Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 19 Siječanj 2020 17:22

Ramska zajednica iz Požege organizirala tradicionalnu priredbu “Ramsko silo”

Po 12. puta Ramska zajednica iz Požege organizirala je svoju tradicionalnu i običajnu priredbu “Ramsko silo” koja je okupila više od 400 posjetitelja i uzvanika u dvorani Honda u Jakšiću. Ramskom silu prethodila je svečana sveta misa u župnoj crkvi sv. Barbare u Jakšiću koju je predvodio ramski gvardijan fra Andrija Jozić u slavlju sa mjesnim župnikom vlč. Tihomirom Bilešićem.

Cjelovečernje druženje je nastavljeno u dvorani Honda u Jakšiću na početku kojeg je sve goste i uzvanike pozdravio predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević, a riječi pozdrava i dobrodošlice svima je uputio i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Ramsko silo posjetili su i zamjenik župana Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, zamjenik načelnika općine Velika Ivica Potočanac, zamjenik načelnika općine Jakšić Mile Barišić, ministar iz BiH Josip Buleša te delegacije Ramskih zajednica iz Bjelovara i Zagreba.

U kulturno-umjetničkom programu tijekom cijele večeri nastupali su tradicionalni svirači na guslama Tomislav Kovač Strukić iz Posušja i guslar Jerko koji je ovaj puta potegao iz Graca u Austriji. Ramsko silo ne bi bilo pravo da nije bilo i gange, a pjevale su ih najbolje u cijeloj BiH, članice ženske skupine Sv. Cecilije iz Duvna. Mušku gangu otpjevali su gangaši Koka, Čečur i Jerko. Nakon toga za zabavni dio bili su zaduženi glazbenici Majestic banda s solistom Draganom Kapčevićem. Za dugogodišnji rad i doprinos u djelovanju Ramske zajednice Požega zaslužnim pojedincima uručene su zahvalnice i priznanja.

 

Izvor: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1992 puta