Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 18 Siječanj 2020 18:55

Vincelovo u Požegi

Manifestacija “Zeleno-plavo” održava se 13. godinu zaredom uz tradicionalno požeško Vincelovo i na jedinstven način spaja kontinentalnu i primorsku Hrvatsku, Požega je i ove godine središte nacionalnog eno i gastro bogatstva. Na središnjem Trgu Sv. Trojstva, uz vincelovsku vatru, mirisnih i ukusnih specijaliteta i tekućih osvježenja nije nedostajalo zahvaljujući domaćinima, ali i gostima koji su došli u rekordnom broju.

“Zeleno-plavo” manifestacija je koja se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega, a ove godine pozivu da promoviraju hrvatske autohtone proizvode, tradiciju i običaje odazvalo se oko 300 sudionika, obrtnika iz kontinentalne i jadranske Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara. Bogati program na središnjem požeškom trgu započeo je paljenjem vincelovske vatre uz zelene i plave specijalitete te plemenitu kapljicu.

Požežane i njihove goste, koji su kroz projekt “Zeleno-plavo” došli promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga pozdravili su prigodnim riječima predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk, požeško- slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te pomoćnik ministra turizma Robert Pende.

“Ovime dokazujemo snagu obrtništva i njegov doprinos u razvoju gospodarstva te nužnost povezivanja zelene i plave Hrvatske uz promoviranje vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga te povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda u turizmu.” - rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk.

“Okupili smo se kako bi proslavili Vincelovo, ali i pokazali što se može kada se udruže Slavonija i Dalmacija. Kada se udružimo, onda je Hrvatska snažna, onda je bogata i neovisna. Cilj nam je proizvod Slavonije plasirati na Jadran i to je pravo spajanje zelenog i plavog.” - rekao je župan Alojz Tomašević.

Prigodnim riječima obratio se i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, a manifestaciju je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Također u sklopu manifestacije „Vincelovo u Požegi“ održan je forum na temu „Obrazovanje – ključ uspjeha u turizmu“ kojemu je prethodilo potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatske obrtničke komore i Veleučilišta u Požegi.

Pročitano 3241 puta