Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 02 Siječanj 2020 10:40

Rođena prva beba u 2020. godini

Drugi dan nakon novogodišnjeg dočeka, u Općoj županijskoj bolnici u Požegi rođena je prva beba u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Mali Ino drugi je sin u obitelji Kovačević iz Jagodnjaka. Ino je dugačak 49cm i težak 3310g, a majka i dijete se osjećaju dobro nakon poroda.

„Prvi sin Petar ima 4 godine, a sada nam je došao i Ino. Osjećam se dobro i drago mi je što je moj Ino prva beba u 2020. godini, iako nam je termin bio idući tjedan. Zahvaljujem se i na poklonima, zaista su me iznenadili.“ – rekla je majka Marina.

Dječak Ino dobio je novčane darove i poklone od Požeško-slavonske županije koje je uručio župan Alojz Tomašević zajedno sa gradonačelnikom grada Požege Darkom Puljašićem koji je također uručio poklon.

"Opća županijska bolnica u Požegi u protekloj 2019. godini bilježi 445 poroda, što je 4 poroda manje u odnosu na 2018. godinu. Kada pogledamo zadnje tri godine, nažalost svake godine primjećujemo smanjenje broja rođenih, u odnosu na prethodnu godinu. Ono što želimo svima je prije svega zdravlje i prinove u obiteljima, kako bi promijenili taj trend na pozitivan broj rođenih, jer to je u svakom slučaju lijepa stvar za svakoga.“ – rekao je pročelnik službe za ginekologiju i porodništvo, prim. mag. znanosti Božidar Njavro.

Pročitano 2539 puta