Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 02 Siječanj 2020 10:19

Župan održao tradicionalno druženje s novinarima

 

Tradicija je svake godine povodom božićnih i novogodišnjih blagdana da požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pozove novinare na druženje uz “slavonski doručak”.

Uz čestitke za blagdane i nadolazeću Novu 2020. godinu, župan Alojz Tomašević izrazio je i svoje zadovoljstvo pisanjem i praćenjem županije, posebno praćenje projekata koje provodi županija za koje koristi i sredstva Europske unije i državnih ministarstava. Trenutno je 18 prioritetnih projekata i stotinjak drugih projekata ukupne vrijednosti 1,5 milijardi kuna. najveći izazov koji je upravo počeo s prvim danom 2020. godine je spajanje Ureda državne uprave s Požeško-slavonskom županijom, što je pred županiju stavilo 200 novih poslova i zadataka koji se direktno odnose na stanovništvo, gospodarstvo i upravu te njihova zahtjeve.

“Zahvaljujem se svima koji radite na području Požeško-slavonske županije i prenosite informacije, vijesti i događaje o onom što radimo u županiji. Hvala vam na korektnom praćenju svih aktivnosti iz Požeško-slavonske županije. Vjerujem kako će iduća godina biti razdoblje novog zamaha i rasta i još većeg truda svih nas u Županiji s namjerom da realiziramo sve planirane projekte na dobrobit stanovnika, posebice mladih. Prethodna godina bila je ispunjena realiziranim energetskim obnovama osnovnih škola, a ove godine očekujemo početak obnove i svih srednjih škola. Također smo ta ušteđena sredstva ponovo usmjerili u poboljšanje školstva, nabavili smo pametne ploče, informatičku opremu i nove klupe, a tim putem ćemo nastojati i dalje. Nema ljepše domovine i nema boljeg prostora od našeg i u tom dijelu učinit ćemo sve kako bi ostvarili uvjete da mladi ostaju, da i oni budu graditelji svoje i zajedničke budućnosti. Godina iza nas je godina i novih financijskih poticaja, novih projekata, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i ministrima koji su prepoznali važnost lokalne i regionalne samouprave te Slavonije koja ima puno toga za ponuditi. Uz potporu Vlade RH i projekta „Slavonija, Baranja i Srijem“, veliki projekti su u pripremi, neki su i realizirani, ali najvažnije je da su znatna sredstva usmjerena prema županijama, gradovima i općinama, da i mi možemo sufinancirati vitalne projekte te realizirati naše proračune. Ove godine nas očekuje puno posla, puno bitnih projekata za nas u županiji, ali uz sve naše poslove sada ćemo imati i preuzimanje poslova ureda državne uprave, sve to u smislu da građanima budemo dostupniji u realizaciji njihovih predmeta i potreba, za bolji razvoj naše poljoprivrede, gospodarstva i naravno svih nas. Ovim putem ujedno svima želim čestitati i poželjeti da nova 2020. godina bude uspješna.” – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 1490 puta