Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 23 Prosinac 2019 07:30

Otvorena Kuća Panonskog mora

U Velikoj je svečano otvorena Kuća Panonskog mora. Investicija je to u sklopu projekta “Geopriče UNESCO geoparka” vrijedna gotovo pet milijuna kuna kojeg je nositelj  Javna ustanova Park prirode Papuk.

Otvorenju su prisustvovali i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer, savjetnica ministra zaštite okoliša i energetike, Anja Bagarić, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin Šajn, predstavnica SAFU-a Maja Jakšić, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, predsjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević, načelnik općine Velika Vlado Boban i dr.

Park prirode Papuk će 2019. godinu pamtiti po rekordnom broju posjetitelja i najbogatijom turističkom ponudom. Višemilijunske investicije u sklopu projekta “Geopriče UNESCO geoparka” zauvijek su promijenile turističku sliku Parka prirode Papuk, može se reći i Slavonije.

„Kuća Panonskog mora“ posjetiteljsko je edukacijski centar koji priča priču Papuka staru 16 milijuna godina. Kuća Panonskog mora sadrži atrakcije, a ciljana interesna skupa su i djeca i mladi te znanstvenici kojima će prezentacije i izlošci Kuće Panonskog mora služiti kao alat u nastavi i potpora u učenju i izradi seminarskih, maturalnih, diplomskih i znanstvenih radova.

Sve nazočne je ozdravio i dobrodošlicu zaželio domaći, Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk koji je na početku naglasio kako koračaju k najuspješnijoj turističkoj sezoni u svim pokazateljima te da je zatvaraju na najljepši mogući način – otvorenjem posjetiteljsko – edukacijskog centra, koji će poći stopama adrenalinskog parka po interesu posjetitelja.

Ravnatelj Alen Jurenac istaknuo je kako je ove godine predstavljen i novi vizualni identitet „100% Papuk“  i slogan „S gore koja pamti more“ s namjerom poticanja lokalnih proizvođača da počnu koristiti logo koji će im pomoći u plasiranju njihovih proizvoda. Rekao je i kako investicija za Kuću Panonskog mora iznosi oko 5 milijuna kuna te se zahvalio svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta.

Obratio se i zamjenik župana Željko Jakopović te iskazao zahvalu za izvrstan rad, koji promičući turizam Parka prirode Papuk promiču razvoj turizma u cijeloj Županiji.

Pročitano 2422 puta