Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 13 Studeni 2019 08:12

Središnja proslava „Martinja“ Kutjeva d.d.

Broji poslovni partneri i prijatelji tvrtke Kutjeva d.d. i ovu su, drugu  godinu za redom tradicionalnu manifestaciju Martinja proslavili u Zagrebu čarobnom prostoru „Laube“. Uz vlasnika Kutjeva d.d. Envera Moralića i njegovih suradnika, dostojni domaćini gostima i uzvanicima su bili članovi uprave Dino Galić i Boro Matijević na čelu s predsjednikom Zlatkom Romićem koji je svima koji se odazvali pozivu na Martinje zaželio dobrodošlicu i da se ugodno osjećaju.

Između ostalih na proslavi Martinja su bili i visoki uzvanici, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj te ispred Požeško-slavonske županije zamjenik župana Željko Jakopović.

Kulturno-umjetničko društvo Bektež uz prekrasno uređeni starinski stol na kojem su se nalazila tradicionalna jela, svojim je nastupom dočarao običaje kako se nekad bralo grožđe i proizvodilo vino, što je plijenilo pozornost svih uzvanika. Također na proslavi Martinja bili su i članovi Povijesne postrojbe Trenkovi panduri, obučeni u svečane odore, koji su ovogodišnjem preuzvišenom vinskom biskupu Dreletu bili od pomoći pri ceremoniji krštenja mošta u vino.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2580 puta