Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 08 Studeni 2019 12:03

Obilježena 70. obljetnica rada Dječjeg vrtića Požega

Dječji vrtić Požega obilježio je 70. godina postojanja prigodnom priredbom održanom u Gradskom kazalištu. Svoju kreativnost, predanost i ljubav prema poslu koji rade pokazali su djelatnici dječjeg vrtića programom kroz koji su publiku proveli kroz 70 godina povijesti vrtića. Bila je to prilika i za istaknuti sve one djelatnike koji su za svoj rad dobili priznanja društvene zajednice, a to su Đurđa Sertić, Nena Ivaniš i Goran Katušić.

7. studenoga 1949. godine u Požegi započinje organizirana briga o djeci predškolske, otvorenjem Dječjeg vrtića s upisanih tek 20-ak djece. 1. svibnja 1971., u sadašnjoj Vukovarskoj ulici, otvoren je novoizgrađeni objekt – Dječji vrtić Pod gradom, a 1. rujna 1972. započinju s radom i Dječje jaslice. Danas je u Dječje vrtiće Požega, vrtić Pod gradom i Cvjetnu livadu, upisano više od 400 djece s kojima svakodnevno radi stručni tim vrtića s vrsnim odgajateljima.

Svi su oni svojim različitim izvedbama i pjesama razveselili publiku i goste među kojima su između ostalih bili, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović,  požeški gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnik Požeške biskupije vlč. Robert Kupčak i drugi.

foto: pozega.eu

Pročitano 2046 puta