Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 16 Listopad 2019 08:27

Procesijom i svečanim euharistijskim slavljem proslavljena Sv. Terezija Avilska

Sv. Terezija Avilska, zaštitnica grada Požege i požeške Katedrale proslavljena je procesijom s njenim moćnikom, iz crkve sv. Lovre i svečanim euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali. U procesiji su sudjelovali biskupi, svećenici, đakoni, časne sestre i vjeroučitelji s učenicima osnovnih škola, predstavnici vojske, policije, vatrogasaca, lovaca, povijesnih postrojbi, kulturno-umjetničkih društava, ispred Požeško-slavonske županije u procesiji je sudjelovao župan Alojz Tomašević zajedno s tajnikom županije Željkom Obradovićem.

Svečano euharistijsko slavlje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić u suslavlju mjesnog biskupa, domaćina, msgr.dr. Antuna Škvorčevića, đakovačko-osječkog nadbiskupa msgr. Đure Hranića, srijemskog biskupa msgr. Đure Gašparovića, hvarskog biskupa msgr. Petra Palića, pomoćnog đakovačko-osječkog biskupa msgr. Ivana Ćurića, te brojnim svećenicima na službi u središnjim biskupijskim ustanovama i iz župa Požeške biskupije.  

Za svetkovinu zaštitnice grada Požege vjernici požeških župa pripremali su se trodnevnicom tijekom koje su hodočastili u Katedralu, a njihovi župnici su predvodili misna slavlja. U subotu 12. listopada hodočastili su vjernici župe sv. Ivana Krstitelja, u nedjelju 13. listopada vjernici župe Duha Svetoga, a u ponedjeljak, 14. listopada vjernici župe sv. Leopolda Mandića.

U predvečerje svetkovine, 14. listopada, nakon euharistijskog slavlja u Katedrali održana je služba prvih Večernjih hvala svetkovine sv. Terezije Avilske.

Po završetku Večernjih hvala uslijedilo je molitveno bdijenje mladih pred relikvijom sv. Terezije Avilske predvođenih učenicima i djelatnicima Katoličke gimnazije u Požegi čija je sv. Terezija zaštitnica.

Pročitano 2660 puta