Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 10 Listopad 2019 07:28

18. Glazbeni susreti umirovljenika Požeško-slavonske županije

Matica umirovljenika općine Kaptol bila je domaćin 18. Glazbenih susreta umirovljenika Požeško-slavonske županije, koji su okupili pjevačke zborove sa više od 150 izvođača iz devet matica  umirovljenika u općinama i gradovima toga kraja tj. svi osim zbora Pakrac-Lipik.

Predsjednik Matice umirovljenika županije Ivan Ronta uputio je pozdravne riječi sudionicima, te zahvalu Požeško-slavonskoj županiji i općini Kaptol koji su bili pokrovitelji priredbe.

- Umirovljenici su izuzetno aktivni, te provode brojne aktivnosti, a potpora im neće i nadalje izostati – kazao je u ime domaćina načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić. Glazbene susrete je otvorio zamjenik župana Vedran Neferović.

- Održavanjem ove smotre ona ulazi u svoju punoljetnost čime pokazujete dugogodišnji kontinuirani rad svojih udruga – istaknuo je u ovoj prigodi dožupan Neferović.

Svaki pjevački zbor nastupio je sa po tri pjesme, a umirovljenici skupine „Ledena berba“ iz Velike izveli su vlastite skladbe sa svoja tri albuma koja su snimili i objavili. Oni, te još nekoliko zborova imali su i glazbenu pratnju, dok je domaćine umirovljenike Kaptola pratio tamburaški orkestar tamošnje Osnovne škole Vilima Korajca pod ravnanjem Ane Šmitpeter. Oni će Požeško-slavonsku županiju predstavljati na predstojećim državnim glazbenim susretima u Križevcima, a dirigirat će im Valentina Šmitpeter.

Nakon nastupa zahvalnice su dodijeljene sudionicima, Požeško-slavonskoj županiji i općini Kaptol, a priredbu je zatvorio načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Pročitano 3045 puta