Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 02 Listopad 2019 07:49

Kadrovi najljepše županije u prvoj etapi Međunarodne biciklističke utrke CRO Race

Prva etapa Međunarodne biciklističke utrke CRO Race 1. listopada prošla je kroz Požeško-slavonsku županiju, čiji su prekrasni kadrovi bili uživo emitirani u domovima milijuna ljudi na šest kontinenata u čak 190 zemalja svijeta. Kutjevo, Pleternica, Jakšić, Kaptol, Velika, Požega, Brestovac, Pakrac i Lipik ugostili su više od 20 biciklističkih timova iz daleke Australije, Bahreina, SAD-a, Kazahstana, Izraela, Njemačke.

Dijelom cijele Županije organizirani su dočeci biciklista, a na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nalazila su se prva „vrata“ kroz koja su biciklisti prošli na svome putu prema Lipiku. Mnogobrojni građani, gospodarstvenici te učenici škola, došli su u velikom broju i pozdravili bicikliste.

Slovenski biciklist Marko Kump, član momčadi Adria Mobil, pobjednik je prve etape biciklističke utrke CRO Race vožene od Osijeka do Lipika u dužini od 210 kilometara. On je za nekoliko milimetara u završnom sprintu bio brži od drugoplasiranog Kazahstanca Jevgenija Gidiča iz momčadi Astane, dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Eduard Michael Grosu, član francuskog Delko Marseillea.

Za Kumpa je ovo druga etapna pobjeda na hrvatskoj nacionalnoj utrci nakon osvajanja druge etape 2015. godine. Veliku ulogu u Kumpovoj pobjedi imao je i hrvatski veteran, 40-godišnji Radoslav Rogina koji je sve do same završnice vukao glavnu skupinu i omogućio svom sprinteru odličnu poziciju za završnicu.

„Ekipa mi je odradila sjajan posao, posebno Rogina koji me je doveo u idealnu poziciju. Ja sam možda krenuo 50-ak metara prerano, ali vjerovao sam da ću uspjeti doći do pobjede“, rekao je Kump. Odličan je bio i drugi hrvatski predstavnik Josip Rumac (Androni Giocattoli) koji je ciljem prošao kao deveti.

Kump je s 10 sekundi bonusa za etapnu pobjedu ujedno postao i prvi lider CRO Racea te će u srijedu na startu ponijeti crvenu majicu. Kump je vodeći i u poretku za plavu majicu za najboljeg sprintera, ali majicu će u srijedu nositi Kazahstanac Gidič, zelenu majicu za najboljeg penjača zaslužio je Austrijanac Markus Wildauer (Tirol KTM), a bijelu za najboljeg mladog vozača Srbin Dušan Rajović (Adria Mobil).

Nagrade za etapnu pobjedu i kao vodećem u ukupnom redoslijedu Kumpu su dodijelili gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, dok su ostale nagrade dobitnicima dodijelili direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić, Dino Galić, član uprave Kutjevo d.d. te Nevia Straga, direktorica tvrtke Stragatrans d.o.o.

Pročitano 2661 puta