Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 27 Rujan 2019 07:45

Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske obilježili Dan policije i blagdan svog zaštitnika Sv. Mihaela

Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske obilježili su Dan policije i blagdan svog zaštitnika Sv. Mihaela. U prostorijama Policijske uprave gdje su im se pridružili i mnogobrojni uzvanici, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici grada Požege, grada Lipika Vinko Kasana i grada Kutjeva Josip Budimir, zatim načelnici općina, predstavnici Hrvatske vojske, pravosuđa, vjerskog i gospodarskog života, te udruga iz domovinskog rata, roditelji poginulih policajaca i drugi uzvanici.

Svima njima prigodnim govorom obratio se načelnik Policijske uprave Željko Grgić.

„Obilježavanje Dana policije prigoda je da se sjetimo i naših hrabrih, odvažnih policijskih službenika koji su osjetili povijesni trenutak te kao mladići prvi stali u obranu Hrvatske. U sjećanje na sve njih koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu danas smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te održanom misom u crkvi Svetog Lovre odali počast 30 policijskih službenika ove PU.“ – istaknuo je na početku svog govora načelnik Grgić a potom je podsjetio kako su pred policijom sada novi izazovi.

„Naši građani traže i zaslužuju sigurnost i mir, zaslužuju da im nitko ono što su stvarali svojim mukotrpnim radom za sebe i obitelj ne može na silu uzeti ili otuđiti. Također očekuju da se oni i njihova djeca mogu slobodno kretati i bez straha sudjelovati u svakodnevnom životu. Kako bi se ispunilo sve ono što se traži od policije te postigli zavidni rezultati, policijski službenici na razini ove PU kontinuirano se dodatno educiraju, određena mjesta kadrovski se popunjavaju kvalitetnim i odgovornim službenicima te se stalno radi na boljoj organizaciji svih ustrojstvenih jedinica kako bi se unaprijedila služba i poboljšao rad policije. Moram naglasiti da veliki broj naših policijskih službenika daje ogroman doprinos dobrom stanju sigurnost i na razini RH. Već duže vrijeme, svakodnevno, pripadnici IJP Požega angažirani su na čuvanju državne granice od istoka do juga Hrvatske, kao i na osiguranju raznih sportskih i drugih događanja. Veliki doprinos sigurnosti dali su i nadalje daju naši plavci, i to prometni policajci, policajci temeljne policije, službenici dežurstva, službenici po liniji rada sa strancima, kao i naši kriminalistički službenici detektivi. Svi oni brane našu državu od osoba koje nepoštivajući hrvatske i zakone Europske unije, žele Ilegalno prijeći državnu granicu ili obavljajući razne policijske poslove tijekom osiguranja turističke sezone na području priobalnih PU pridonose općem dobru svih u Hrvatskoj.“ – rekao je načelnik Grgić.

Stanje sigurnosti na području PU Požeško-slavonske je trenutno sam vrhu u Republici Hrvatskoj (NO-kd-72 %), (UR-kd 85,4). Navedeni rezultati su bolji u odnosu na prošlu godinu iako su i ti rezultati bili značajno visoki, dok u odnosu na 2017.  godinu ti su rezultati dosta poboljšani (NO-16,UR-11). I ostali sigurnosni parametri od prometne problematike do javnog reda su u okvirima zadovoljavajućeg i na najvišoj razini u Republici Hrvatskoj.

Načelnik Policijske uprave u svom je govoru istaknuo i odličnu suradnju s općinama, gradovima i županijom kroz projekte iz područja sigurnosti cestovnog programa a osvrnuo se i na nastojanje da se policijskim službenicima osiguraju što bolji uvjeti rada. Na kraju je svima zahvalio na suradnji a nagrađenima je uputio čestitke.

Župan Alojz Tomašević čestitao je svima njihov Dan te je čestitao svim nagrađenima, potom se obratio s nekoliko riječi.

„Slušajući izlaganje načelnika, kroz ovu godinu ali i vrijeme prije toga, rezultati su da smo zasigurno jedna od najsigurnijih prostora u Hrvatskoj. To je rezultat vaše brige za čovjeka i vašeg odnosa prema ljudima, odlaska do onog najmanjeg stanovnika koji tek polazi u školu ili do onoga najstarijega kojemu je potrebna pomoć. Zahvaljujem se vama, čestitam načelniku i svim djelatnicima što brinete za sigurnost svih nas.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Zvonimir Lukačević, Ivica Đeraj, Anto Franjić, Ivanka Štefančić, Vladimir Ergović, Štefo Odobašić, Branko Gilih, Marko Gašpar, Silvije Jeger, Damir Žiberna, Marko Abramović, Ivan Bogović, Marko Grgić, Snježana Filek, Siniša Čelić, Petar Nikić, Franjo Tutić i Alen Briški su policijski službenici i zaposlenici Policijske uprave Požeško-slavonske koji su za profesionalan, odgovoran i stručan rad posebno pohvaljeni na svečanosti povodom Dana policije i zaštitnika Svetog Mihaela i to na prijedlog njihovih neposrednih rukovoditelja. Zahvalnicu za suradnju dobio je „Pakrački list“.

Pročitano 3315 puta