Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 08:42

Održano 7. županijsko vatrogasno natjecanje u Kaptolu

Održano je 7. županijsko vatrogasno natjecanje na kojemu se natjecalo 35 ekipa i više od 350 vatrogasaca u više disciplina i kategorija. To je ujedno i izlučno natjecanje za nastup na Državnom natjecanju koje će se održati 2020. godine u Varaždinu.

Svoja umijeća su dokazivale kako muške tako i ženske ekipe u disciplini “Vatrogasne motorne štrcaljke” u dvije odnosno četiri kategorije do i iznad 30 godina – muška i ženska A i B kategorija. Bilo je i natjecanje disciplini “Vatrogasno traktorska cisterna”. To su rijetka natjecanja s traktorskom cisternom, koja se održava u Požeško-slavonskoj županiji. Natjecanje u toj disciplini je također u dvije odnosno četiri A i B muške i ženske kategorije.

Uz predsjednika Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željka Petrovića te zapovjednika Josipa Ugrina sve nazočne vatrogasce koji su bili postrojeni prije početka natjecanja pozdravio je zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

- Vas više od 350 koji ćete se danas natjecati pokazatelj je da su u našoj županiji vatrogasne aktivnosti brojne. Vi ste pojedinci koji ste odabrali vatrogastvo kao dodatnu odgovornost ali i humanost i plemenitost koju nosite u sebi i uvijek ste spremni pomoći kada je najpotrebnije – rekao je Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana koji je natjecanje i otvorio.

Zaslužnim institucijama, pojedincima i ustanovama dodijeljena su priznanja Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koji su dali svoj doprinos u organizaciji 7. županijskog natjecanja.

Priznanja je uručio županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, Požeško-slavonskoj županiji, općini Kaptol, DVD-u Kaptol, NK Kaptol, Osnovnoj školi Vilima Korajca Kaptol i Udruzi Vino-kap Kaptol.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2056 puta