Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 04 Rujan 2019 12:30

Primopredaja sedam novih vozila Domu zdravlja Požeško-slavonske županije

U Domu zdravlja Požeško-slavonske županije održana je primopredaja četiri nova sanitetska vozila i tri vozila za potrebe Palijativne skrbi Patronažne zdravstvene zaštite. Sedam novih vozila će korisnicima usluga Doma zdravlja Požeško slavonske županije omogućiti bržu i kvalitetniju zdravstvenu skrb.  Primopredaja je izvršena na novouređenom parkingu za potrebe voznoga parka Doma zdravlja Požeško-slavonske županije koje je ovom prigodom službeno stavljeno u uporabu.

"Veselimo se što smo se sastali zbog dobrog posla danas ovdje. Imali smo problema s kvalitetom sanitetskog prijevoza te smo uspjeli osigurati sredstva i analizirati projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna za nabavku četiri vozila sanitetskog prijevoza te tri mala vozila za sestrinske djelatnosti. Malo smo pregledavali podatke, pa ćemo moći izbaciti vozilo staro 24 godine koje ima preko 800 tisuća kilometara na satu. Otvaramo novi parking s 41 mjestom vrijednim oko 200 tisuća kuna te vidimo da Dom zdravlja ulaže sredstva, većina Domova zdravlja je energetski obnovljena te gradimo novi Dom zdravlja u  Čaglinu" -rekao je ravnatelj Marijan Višaticki.

"Dom zdravlja je jedna stabilna financijsku instituciju koja udovoljava svim standardima primarne zdravstvene zaštite. Osim ovih modernih automobila, naša Županija ima i jednu novu organizaciju- a to su novi i mladi liječnici i stomatolozi te imamo doktore koji su na znanstvenim studijima pa ćemo za koju godinu imati i doktore znanosti. U planu nam je kupovina i novih stomatoloških stolica za Domove zdravlja u Županiji. Nadam se da ćemo i ovom prilikom potvrditi da ispunjavamo sve propise te da će nas građani znati prepoznati onda kad nas najviše trebaju " - rekao je predsjednik Upravnog vijeća Drago Gašpar.

"Važno je da je institucija izborila svoju financijsku stabilnost. Naši Domovi zdravlja su postavljeni na višu razinu te kao župan sam ponosan što će ovakva vozila biti na našim cestama i ujedno pružati bolju i zasluženu pomoć pacijentima. Volio bih da ova vozila budu što manje korištena, no i kad budu korištena, pacijenti će imati ugodniju uslugu. Županija je u ovom projektu sudjelovala s 1,1 milijuna kuna i nastaviti ćemo pronalaziti sredstva kako bi našim građanima omogućili standardne i dobre uvjete liječenja i oporavka." - rekao je župan Tomašević koji je ključeve novih vozila predao članovima timova.

Pročitano 2614 puta