Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 09:02

Retrospektivna večer Aurea Festa “Pjevat će Slavonija”

Dječjim festivalom, završnim nastupom za Super glas Aurea Festa, zanimljivom Retrospektivom festivalskih uspješnica kroz 50 godina pod nazivom Pjevat će Slavonija te koncertom estradne legende Krunoslava Kiće Slabinca završen je Aurea fest 2019. kojemu je visoki pokrovitelj bila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a supokrovitelji Požeško-slavonska županija ispred koje je na završnoj večeri festivala nazočan bio župan Alojz Tomašević.

- Festival je nastao za promociju tambure i lijepe pjesme, a pjesme sa njega često se izvode i pjevaju u različitim prigodama – istaknula je na početku festivalske večeri u pozdravnoj riječi predsjednica Grabar Kitarović.

Predsjednica je Povelju Republike Hrvatske dodijelila Aurea festu  te je uručila gradonačelniku Požege Darku Puljašiću u znak zahvalnosti za dugogodišnju organizaciju požeškog festivala što je zahvala svim ljudima koji su kroz pola stoljeća radili na toj priredbi.

Vera Svoboda je pjevala Dan plavetan kao lan, Bosutski bećari(Sad kada došla si), Stjepan Jeršek Štef  u miksu  Ej, berdo, berdo,  Ne daj Slavonijo i  Sve poštivam svoje uživam, zatim Gazde(Zbog tebe sam to što jesam), Robert Vojvodić Bekrija(Garavušo garava), Šima Jovanovac(Zajedno smo ostarili), Igor Delač(Jedan život malo je), Boris Ćiro Gašparac u miksu Lažu selo lažu ljudi, Idem idem ej živote i Imao bi da sam šparo, nadalje Jacques Houdek(Stavi svjetiljku u prozor i Svirci moji)), duet Mia Dimšić i Miroslav Škoro(Tajna najveća), Vlatka Kopić Tena(Kad te moji svatovi probude), Širok šor(Oko garavo), Pero Galić i Franjo Sarić (Rastaviše i nas dvoje), Nina Kraljić i Zrinka Posavec(Kukuruzi se njišu), Branko Ilakovac  (Snaša), Goran Bošković(Vranac), Slavonske lole u miksu Sve je ona meni, Prijatelju nije lako i  Ej Kato moje zlato, Viktorija Kulišić(Đenka), Krunoslav Kićo Slabinac u miksu Slavonijo ja sam tvoje dijete, Ako zora ne svane i Inati se Slavonijo te Miroslav Škoro miks pjesama Oj oraje, oraje, Otvor’ ženo kapiju i  Kuća na kraju sela.

Za kraj te ugodne večeri koja je podsjetila na najljepše pjesme nekadašnjih požeških festivala svi su zapjevali poznatu pjesmu Pjevat će Slavonija sa stihovima o ratarima i bekrijama. Nakon toga priređen je veličanstven vatromet što je oduševilo više tisuća posjetitelja.

Pročitano 2705 puta