Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 09:00

Središnje euharistijsko slavlje Gospi od Suza

Središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, u koncelebraciji 40-ak svećenika proslavljena je Gospa od Suza. Svoju utjehu došlo je zatražiti, gotovo petnaest tisuća vjernika, od Nebeske Majke – Gospe od Suza, njoj se preporučiti i zatražiti utjehu u svim patnjama, bolima i tegobama.

Na početku misnog slavlja biskup Škvorčević uputio je svima koji su došli iz raznih krajeva ugradivši na takav način svoju žrtvu u hodočasničko zajedništvo.

- Od srca i s velikim poštovanjem od srca i s velikim poštovanjem vas pozdravljam i rado u ovom Marijinom svetištu primam. Kažem s poštovanjem jer je pokrenulo vas u vašem srcu njezino majčinsko srcu da se večeras nađete u velikom broju hvaliti i slaviti njezinog sina Isusa jedinog spasitelja čovjeka. Zbog Isusa došli smo slaviti i nju Majku Njegovu. Znam odanost koju ste donijeli, da ju želite očitovati. Znam vašu ljubav prema njoj, želite joj posvjedočiti – hvala vam za to dobro srca koje ste donijeli na ovo hodočašće. Otvorite to svoje srce hrvatsko počesto patničko i nerijetko zbunjeno sa svim onim što se događa oko nas. Otvorite to srce baš njenoj, Marijinoj blizini da ona unese u nas svjetlost svoga sina Isusa pa otiđemo i večeras s ovog hodočašća svojim kućama puniji svjetliji i radosniji iznutra – naglasio je u uvodu misnog slavlja biskup Škvorčević pozivajući sve koji su došli da provjere što su donijeli u svojoj savjesti koja je možda ranjena sebičnošću koja nam priječi da ne osjećamo dovoljno niti Marijino zagovorničko djelo niti Božju prisutnost među nama.

Na koncu misnog slavlja bila je procesija s likom Gospe od Suza koja je prolazila kroz mnoštvo vjernika kojom prilikom je svaki pojedinac Nebeskoj Majci mogao šapnuti ono što ga tišti moleći za pomoć i utjehu.

Pročitano 1957 puta