Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 08:48

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Velika

Održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Velika u prostorima Vatrogasnog doma u Velikoj. Svečanu sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović te naglasila kako je u dvije godine održano 15 sjednica i usvojena 81 točka dnevnog reda za dobrobit svih mještana s tog područja.

- Vidljivi su svi naši rezultati. Oni nas obvezuju na još odgovorniji rad. Mi kao vijeće želimo stvoriti što bolje uvjete za život, radimo u tom pravcu i donosimo potrebite odluke. Uz to vodimo brigu o svim našim naseljima i imovini te zaštiti okoliša. Vidljivi su i brojni projekti koje smo realizirali i kojih u pripremi ima još mnogo – rekla je Antonija Pavlović, predsjednica Općinskog vijeća.

Na sjednici su uz brojne uzvanike bili nazočni, izaslanica predsjednika Sabora Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, požeško- slavonski župan Alojz Tomašević, njegovi zamjenici Željko Jakopović i Miroslav Grozdanić, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević, pomoćnik ministrice znanosti, obrazovanja i sporta Vlado Prskalo, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, njegov zamjenik Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, zamjenk gradonačelnika Bakra, načelnica prijateljske općine Raša Gabrijela Paliska, načelnici općina Brestovac, Čaglin, Jaķšić i Kaptol, Zdravko Mandić, Dalibor Bardač, Ivica Kovačević, Mile Pavičić i zamjenik načelnika općine Jakšić Mile Barišić. Bili su i načelnici općina Đakovačka Satnica, Sibinj, Čačinci i Bedekovčina Željko Šimić, Josip Pavić, Mirko Maleš i Davor Ban. Svečanost su uveličali svojim dolaskom predstavnici, vojske, policije, vatrogasaca, ustanova i institucija, gospodarstvenici, poljoprivrednici, OPG-ovci

Načelnik Vlado Boban  u svome je obraćanju iznio projekte koji su provedeni i odrađeni u proteklih godinu dana na području općine Velika.

- Moje kolege će se složit ako kažem da se sada radi više no ikada do sada. U pola ovog mandata napravljeno je više no u protekla četiri mandata. Novom poreznom reformom, novim odlukama vlade, novim načinom preustroja lokalnih jedinica svi osjetimo pozitivne učinke u svojim proračunima. Preko 20 posto je povećanje od izvornog proračuna iz decentraliziranih sredstava koja dolaze u proračun kako bi se moglo raditi više no ikada. No jedna osoba ne može napraviti ništa, projekti su rezultat simbioze svih nas, povezanosti od županijske uprave, ureda za urbanizam do projektanata i ostalih službi i ministarstava – rekao je načelnik Boban.

- Prije dva mjeseca otvorili smo u Radovancima jedan od najmodernijih društvenih domova, ovih dana uvodimo izvođača radova na teren za izgradnju Reciklažnog dvorišta, projekt vrijedan preko 3,5 milijuna kuna za koji smo osigurali i sredstva i potrebne dokumente. Kao kapitalne radove u ovoj godini bilježimo i sustav odvodnje na relaciji Velika – Požega gdje smo s Hrvatskim vodama, Tekijom i Gradom Požegom uspjeli osigurati sredstva u 100 postotnom iznosu u iznosu od preko 100 milijuna kuna. Zajedno radimo s Kutjevom na projektu aglomeracije Kutjevo – Velika gdje nakon završetka projekta u Trnovcu, projekt ide dalje sa svim ostalim naseljima u općini Velika – istakao je Boban prisjećajući se 2014. godine kada je bio otvaran Dječji vrtića s 50 mjesta, da bi ovih dana krenuli u radove proširenja jer potrebe su daleko veće od postojećih mjesta.

Nadam se kako će do zime ova rekonstrukcija biti dovršena te da ćemo povećati kapacitete za još tri skupine i zadovoljiti sve potrebe. Uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša obavili smo energetsku obnovu društvenog doma u samom naselju Velika, u obnovi je trenutno dom u Oljasima. Gotova je plinifikacija naselja Velika, radit ćemo dalje za ostatak općine. Uvjeren sam da kroz sve ove infrastrukturne objekte Velika već zadovoljava kriterije jednog malog grada. – zaključio je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

U svojstvu izaslanice predsjednika Sabora Republike Hrvatske, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić iskazala je zadovoljstvo i pozdravila sve nazočne.

- Naš domaćin, načelnik Vlado Boban u svom je izlaganju govorio o sinergiji. Upravo tako, sinergija je ključ preko kojeg može ići dalje. Sinergija mora postojati između općine i županije, Vlade RH i svih drugih institucija i ustanova koja nas nosi dalje – rekla je između ostalog u obraćanju izaslanika predsjednika Sabora Antonija Jozić nastavljajući kako kao čelnici u lokalnim jedinicama samouprava svi oni jako dobro znaju s kojim se odgovornostima nose i koji su pred njima izazovi.

Javna priznanja predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović, općinski načelnik Vlado Boban i njegov zamjenik Ivo Potočanac, uručili su Nogometnom klubu „Papuk“ Velika koji ove godine slavi 90 godina postojanja, Monika Jelić, članica Taekwndo kluba Velika, koja ostvaruje zapažene rezultate i pobjede na raznim natjecanjima, Park prirode Papuk, Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika koje slavi 125 svog neprekidnog rada i Udruga „Veličanka“.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi Tamburaškog orkestra Osnovne škole Vladimir Nazor iz Trenkova kojeg vodi njihov nastavnik Zvjezdan Marjanović.

Pročitano 2537 puta