Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 21 Kolovoz 2019 07:30

Za jubilarni 50. Aurea fest napunjeno 1.300 butelja festivalskog vina

Nastavljena je lijepa tradicija i ove godine, zahvaljujući potpori „Kutjeva“ d.d. kao glavnog sponzora „Aurea Festa 2019.“, da se u njihovom podrumu puni festivalsko vino koje nosi etiketu te velike glazbene priredbe koja puni pola stoljeća održavanja.

Napunjeno je tisuću butelja vrhunske graševine berba 2018. godina i 300 butelja crnog cina „Maximo Nero“ koje je kupaža najboljih crnih sorti iz 2016. godine. Vina će se koristiti tijekom četiri dana „Aurea Festa“ od 29. kolovoza do 1. rujna kada će Požega na devet lokacija imati mnoštvo glazbenih sadržaja za sve ukuse, a središnji dio je retrospektiva „Pjevat će Slavonija“ uz izravni prijenos HRT-a, a izvest će se ovdašnji hitovi kroz proteklih pola stoljeća.

- Ova dugogodišnja manifestacija u pravom smislu riječi promovira Zlatnu dolinu i čestitam organizatorima koji nastavljaju bogatu glazbenu tradiciju ovog kraja – rekao je u pozdravnoj riječi Zlatko Romić, predsjednik uprave „Kutjeva“ d.d. Član uprave te tvrtke Dino Galić je dodao da su na zajedničkom zadatku sa čelništvom festivala kako bi se promovirao požeški kraj.

Zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović izrazio je da će županija, koja je pokrovitelj „Aurea Festa“, nadalje podržavati priredbu, a direktor festivala Ivan Bunjevac je istakao napore da se dostojno obilježi veliki jubilej slavonske pjesme zahvalivši se pokroviteljima i sponzorima na podršci.

Glavni enolog „Kutjeva“ d.d. Ivan Marinclin predstavio je ova dva vina posebno ističući da je graševina plod najboljih položaja Venja, Hrnjevca i Vinkomira, a svake godine „Kutjevo“ d.d. plasira na tržište čak 300 tisuća  butelja tog vrhunskog vina tako da je to najprodavanije vino u našoj zemlji.

 

foto: pozega.eu

Pročitano 2326 puta