Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 17 Srpanj 2019 10:54

Održana tradicionalna priredba „Slovaci Slovacima“

Po 12. put Matica Slovačka „Kukučin-Kuntarić“ iz Jakšića organizirala je svoju tradicionalnu priredbu „Slovaci Slovacima“, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH i Ureda iseljenih Slovaka Republike Slovačke na prostoru ribnjaka „Zelena laguna“ u Rajsavcu

Uz domaćine folkloraše „Kukučin-Kuntarića“ na pozornici u prirodnom ambijentu rajsavačkog ribnjaka  nastupili su „Češka beseda“ iz Kaptola, HKUD “Slavonija”(Jakšić), Zavičajno  KUD „Rama“( Pleternica). Oni su pokazali tradiciju i običaje svojih nsroda i krajeva. Gosti su bili  zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran  Neferović, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević , koji je otvorio ovu dvodnevnu priredbu.

- Zelena laguna postaje sve “zlatnija ” i privlačnija. Lijepo kao nikada, iako je subotnju manifestaciju plesa i pjesme vrijeme pomaklo na nedjelju. Čestitke svima, a prvenstveno članovima matica, ribičima i svima koji su sudjelovali ta dva dana.  –  rekao je predsjednik Matice Slovačke Pavel Treger.

Uz nastup folkloraša na otvorenom prostoru ribnjaka održana je osma kolonija slikara i kipara među kojima je bilo i onih izvan naše zemlje, a oni su svoje radove darivali domaćinima priredbe.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2155 puta