Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 07:54

Polaganjem kamena temeljca obilježen početak izgradnje novog dječjeg vrtića u Kaptolu

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Kaptol prethodilo je polagane vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima na mjesnom groblju, otvorenje novouređenog doma u Češljakovcima te polaganje kamena temeljca kao obilježavanje početka radova na izgradnji dječjeg vrtića u Kaptolu.

U obnovu mjesnog doma u Češljakovcima uloženo je 750 tisuća kuna od čega je 450 tisuća kuna iz općinskog proračuna dok je preostali dio osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja fondova EU. Pri obnovi su odrađeni poslovi, zamjena dotrajalog krovišta, izgrađena je nadstrešnica, uređena unutrašnjosti doma s novim stropom, i ventilacijom, a ugrađena je klima uređaj i izvršeni radovi na fasadi čime je dom energetski učinkovit.

Uz načelnika općine Kaptol Milu Pavičića na otvorenju doma u Češljakovcima bio je pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac i dr.

Nakon otvorenja novouređenog doma u Češljakovcima svečano je obilježen početak radova izgradnje dječjeg vrtića u Kaptolu, na kojem su bili u nazočnosti istih uzvanika djeca kao budući korisnici te odgojne ustanove.

- Dječji vrtić kruna je našeg tog rada i sigurno investicija koja obilježava ovo razdoblje. Jer, to je ne samo najveća investicija u našoj općini u posljednjih nekoliko godina vrijedna 6,4 milijuna bespovratnih kuna,već investicija ima svoj značaj i u društvenom smislu jer radimo to za budućnost i naše najmlađe. Dugo smo to željeli, uspjeli smo realizirati dokumentaciju, dozvolu i dobiti sredstva. Vrtić će imati dvije odgojne skupine, oko 50 mališana, površine oko 500 četvornih metara, izabran je izvođač radova, a rok za izvođenje radova je osam mjeseci – rekao je načelnik Pavičić dodajući kako se uz dječji vrtić privode kraju izgradnje vodoopskrbnih i kanalizacijskih sustava u svim naseljima, pripreme za rekonstrukciju Trga Vilima Korajca i to prve etape vrijedne preko 1,5 milijuna kuna s PDV-om uglavnom vlastitih sredstava.

- Dobili smo građevinsku dozvolu za izgradnju objekata društveno-sportskih sadržaja na mjesnom stadionu vrijednosti oko milijun eura. Taj projekt namjeravamo kandidirati na nove natječaje. Pri kraju je projektna dokumentacija za novi vatrogasni dom vrijedan također milijun eura, a obavljene su pripreme i za izgradnju Reciklažnog dvorišta koje ćemo aplicirati na EU fondove koje će biti u Gospodarskoj zoni za koju smo nakon šest godina pripreme i čekanja, dobili građevinsku dozvolu – nastavlja Pavičić izražavajući iznimno zadovoljstvo jer je godina od prošlogodišnjeg Dana općine do danas najuspješnija godina u mandatu vezano uz investicije, projektnu dokumentaciju i projekte koji su odrađeni i u različitim fazama.

Pročitano 2702 puta