Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 26 Lipanj 2019 08:54

Međunarodni konjički turnir Pleternica 2019

U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i Grada Pleternice, u Pleternici je održan Međunarodni konjički turnir, kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske. Turnir se održavao tri dana od 21. do 23. lipnja, a 32 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Italije i Srbije pokazalo je umijeće u dresuri, maratonu i vožnji preciznosti. Pobjednik međunarodnog turnira je Jozsef Dibak iz Italije. Nacionalni pobjednik je Marko Vidačić, koji je ujedno treći  u ukupnom poretku na međunarodnoj listi. Nacionalni pobjednik u vožnji jednoprega je Dario Dorušak, a najmlađi natjecatelj je 11- godišnji Bertold Juhasz iz Mađarske koji je osvojio pehar u svojoj kategoriji

Pobjednik međunarodnog turnira Jozsef Dibak iz Italije, drugo mjesto osvojio je Luca Cassottana iz Italije, a treće predstavnik Hrvatske Marko Vidačić. Pobjednik Hrvatske u vožnji jednoprega je Dario Dorušak koji je vozio za klub domaćina Konjički klub Pleternica, drugi je Ivan Nikolić, a treća je Katarina Ćorić, debitantica iz Đakovačke ergele. U državnom prvenstvu dvoprega najbolji je Marko Vidačić iz Konjičkog kluba Osijek, drugi je David Sušac koji je prošle godine bio nacionalni pobjednik, a treće mjesto osvojio je Josip Anđan.   

Nagrade najboljim vozačima uručili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njeni zamjenici Domagoj Katić i Anto Barbarić te predsjednik Konjičkog saveza Hrvatske Ivica Bogadi.     

Pročitano 3602 puta