Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 11 Lipanj 2019 10:11

Radni sastanak poduzetnika i gospodarstvenika povodom „Tour of Croatia“ utrke

U velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije organizatori utrke „Tour of Croatia“ održali su prezentaciju za poduzetnike i gospodarstvenike sa područja Županije

Požeško-slavonska županija zaprimila je ponudu od organizatora svjetski poznate međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“ za domaćinstvo cilja 1. etape ovogodišnje utrke koja započinje 01.10.2019. godine u Osijeku te je održana prezentacija za poduzetnike i gospodarstvenike sa područja Županije zbog velike medijske pozornosti. Ovogodišnje izdanje je 5. izdanje ovoga projekta i održat će se od 01.-06. listopada 2019. godine. Prostor Požeško-slavonske županije potencijalno je 1. cilj medijski najizraženije etape, uz završetak 6. etape u Zagrebu.

Domaćinstvo cilja predloženo je na period od dvije godine, čime se ugovara i 2020. godina za istu 1. etapu, odnosno etapu otvaranja medijskog spektakla koji poluči ovaj projekt svake dosadašnje godine održavanja u Republici Hrvatskoj.
Utrka se vozi u 6 etapa, ukupno 1000 km, u čemu sudjeluje 20 profesionalnih ekipa, 140 profesionalnih biciklista, od toga minimalno 5 ekipa najvišeg svjetskog ranga (World Tour), odnosno pobjednici gira d'Italia, Tour de Francea i Vuelte Espana.

Zaprimljena ponuda je projekt „ključ u ruke“, pri čemu organizator u potpunosti osigurava sve potrebno za provedbu projekta, preko 120 automobila u pratnji, praćenje utrke iz helikoptera, snimanje dan prije i tekući dan, 5 interesnih točaka na području Županije, „vrata“ prolaznoga cilja, konačni cilj, smještaj za preko 200 sudionika.

U ovom projektu u većem dijelu sudjeluje Županija i grad domaćin cilja. Župan Alojz Tomašević na radnom sastanku sa poduzetnicima i gospodarstvenicima izrazio je kako je ovo važna prilika za Požeško-slavonsku županiju da se ovim putem prikaže svijetu u smislu prirodnih ljepota kraja, turističke i gastronomske ponude i ostalog.

Pročitano 2077 puta