Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 11 Lipanj 2019 08:20

Park prirode Papuk otvorio adrenalinski park u Dubokoj

Park prirode Papuk upravo obilježava svoju 20. godišnjicu postojanja, a svečano je otvorio još jednu investiciju i turističku atrakciju, Adrenalinski park. Adrenalinski park je smješten iznad Kamp odmorišta u Dubokoj, samo nekoliko stotina metara od naselja Velika. Kamp odmorište u samom Parku prirode Papuk, prilagođeno turistima i onima koji vole svoj odmor provesti u prirodi u geo parku, koji su na proputovanju za dalje i morske destinacije, sada su dobili još jednu vrijednu atrakciju koja će privući nove turiste.

- Ovo je nova atrakcija, jedina takva na potezu od Zagreba do Baranje, kako Geo park i Park Prirode, tako i ova nova atrakcija, Adrenalinski park. Od ove investicije, koju smo izveli u sklopu priče Geo parka, puno očekujemo. ovo je samo jedna atrakcija koju smo sada uredili, a slijedi nam još investicija, kao što je Kuća Panonskog mora u Velikoj i Info centar u Voćinu te uređenje i asfaltiranje ceste do Jankovca. Nećemo stati na tome nego ćemo još obogaćivati turističku ponudu Parka prirode Papuk i ovog kraja – istaknuo je ravnatelj Parka Alen Jurenac, koji smatra da su ovi novi turistički potencijali, prošle godine preko 150 tisuća posjetitelja, sigurno razvojni potencijal za cijeli kraj koji se nalazi u samom Parku prirode Papuk i naslanjaju na njega.

Cijena ulaznice u Adrenalinskom parku, za korištenje postavljenih sprava i prepreka koje može trajati i dva sata, je 50 kuna za djecu, a 80 za odrasle. Svi koji žele proći stazu dobivaju zaštitnu opremu, kacigu i nosač kojim su cijelo vrijeme kretanja vezani za sigurnosnu sajlu, a prate ih i instruktori. Postoje dvije razine, za mlađe uzraste i razina za starije korisnike, a nakon savladavanja prve razine po želji svi se mogu okušati i na težoj, drugoj razini.

Zadovoljan što u svojoj općini dobiva još jednu turističku atrakciju i na karti turističkih ponuda još jednu novinu koja će privlačiti novu vrstu turista, bio je načelnik općine Velika Vlado Boban. Prošle godine Velika je bilježila gotovo 10 tisuća noćenja, što se ove godine svakako planira premašiti.

Na svečanosti otvaranja uzvanicima i gostima obratio se zamjenik župana Željko Jakopović koji je izrazio svu podršku Požeško-slavonske županije u ovakvim razvojnim i gospodarskim projektima te zamjenik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, koji je od samog početka bio uključen u ovaj, trenutno najveći projekt koji provodi jedan Park prirode, vrijedan preko 90 milijuna kuna. Istaknuo je da nam tek slijedi još nekoliko krugova natječaja i pozvao djelatnike Parka prirode Papuk na sudjelovanjem sa novim projektima. Svečanosti otvaranja nazočan je bio zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, gradonačelnik grada Požege, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, direktor tvrtke Color Goran Šutalo, ravnatelji srednjih škola Požeško-slavonske županije, velički župnik vlč. Mario Sanić, velički gospodarstvenici i obrtnici te članovi Upravnog vijeća Parka prirode Papuk.

Pročitano 3238 puta