Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 09:13

Održan 2. Regionalni skup o prehrambeno - prerađivačkom sektoru u Vinkovcima

U kongresnoj dvorani hotela Slavonija u Vinkovcima održan je "2. Regionalni skup o mogućnostima pripreme EU projekata od šireg interesa za prehrambeno – prerađivački sektor i razvoj Slavonije, Baranje i Srijema."

Sve sudionike skupa pozdravio je župan Božo Galić, zajedno sa izaslanikom predsjednika Vlade Republike Hrvatske i pomoćnikom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Draganom Jelićem i gradonačelnikom Grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem.

Cilj i svrha organizacije Regionalnog skupa je upoznati širu javnost o mogućnostima povoljnog poduzetničkog okruženja, povlačenju sredstava iz nacionalnih i EU fondova, strateškim projektima, a u svrhu unaprjeđenja i umrežavanja gospodarstva u prehrambeno-prerađivačkom sektoru u regiji Slavonije, Baranje i Srijema, kao i razmjene iskustva i primjera dobre prakse te davanju važnosti prehrambeno-prerađivačkom sektoru s naglaskom na potencijale razvoja bioekonomije.

Na skupu su sudjelovali župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, zatim saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, saborski zastupnik Ivica Mišić, dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Jurislav Babić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju i energetiku dr.sc. Tomislav Radoš, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković, prodekan za znanost na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Izv.prof.dr.sc. Stela Jokić, predsjednik UO Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora mr.sc. Zvonimir Novak, kao i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota te brojni drugi uzvanici.

Pročitano 2747 puta