Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 08:06

U Pleternici održani 27. „Cvjetići glazbe“

Ovoga vikenda održani su 27. „Cvjetići glazbe“ u Pleternici, počevši sa Večeri poznatih pjesama, a nastupilo je osam izvođača uz pratnju sastava „Cvjetni band“ formiranog za ovu prigodu pod vodstvom Filipa Matijevića.

Odlukom stručnog suda pobjednik prve večeri je Stjepan Cvitić iz Štitnjaka sa pjesmom „Široka je cesta“, druga je Leona Zorić iz Kutjeva izvodeći skladbu „Slavonija lijepa“, a treći Noa Tomić iz Ivandola koji je otpjevao pjesmu „Imam kuma“.

Marta Morvaj iz Požege pobjednica je druge, autorske večeri ovogodišnjih 27. Cvjetića glazbe u Pleternici. Odlučio je tako stručni ocjenjivački sud jedinstvenog hrvatskog dječjeg tamburaškog festivala koji je, uz deset novih autorskih skladbi ponudio brojnoj publici i bogat popratni program.

Drugo mjesto pripalo je Lani Bobek iz Trapara s pjesmom “Zove me sreća najveća”, a treće Benjaminu Poleto iz Završja s pjesmom “Slavonijo, volim te”. Nagrade laureatima uručili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Tomislav Lucić i gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić.

Izvođače je pratio „Cvjetni band“, a prateće vokale pjevala Ana Baketarić pri čemu je prepuno gledalište na Stadionu malih sportova toplim pljeskom nagradilo izvođenje pjesama.

Prije izvođenja novih festivalskih skladbi i za vrijeme zasjedanja stručnog suda  nastupili su Kazalište Prijatelji sa Pričom o tupsonima, Mlađi tamburaški orkestar požeške Glazbene škole pod ravnanjem prof. Valentina Petranovića, Pleterničke mažoretkinje i „Cvjetni band“.

Pročitano 2368 puta