Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 31 Svibanj 2019 09:45

Svečanom priredbom i dodjelom priznanja najboljim učenicima i mentorima obilježen Dan Osnovne škole Lipik

U predvorju Osnovne škole Lipik u četvrtak, 30 svibnja, svečanom priredbom obilježen je Dan škole. Pred brojnom publikom, među kojima su bili roditelji i članovi njihovih obitelji, kao i drugi uzvanici, poput požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, učenici su se predstavili igrokazima, glazbenim i plesnim točkama te recitalima. Također, ovom su prigodom nadarenim učenicima i njihovim mentorima uručena priznanja i dodijeljene nagrade. 

Okupljenim gostima, roditeljima, učiteljima i učenicima uvodno se obratila ravnateljica Osnovne škole Lipik Klaudija Kovač koja je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog vrhunskih postignuća učenika na školskim natjecanjima, a nakon toga je govorila o događanjima u školi tijekom protekle godine. Istaknula je kako je u školu uveden jednosmjenski rad i e-dnevnici, a trenutno se odvijaju i radovi na energetskoj obnovi matične školske zgrade u Lipiku te one područne u Dobrovcu. Škola je dobila i priznanje za „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ te Povelju zahvalnosti Požeško-slavonske županije, na što su iznimno ponosni, istaknula je ravnateljica.

Nakon ravnateljice, okupljenima su se obratili župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević te gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji su učenicima i zaposlenicima čestitali Dan škole, kao i sjajne uspjehe koje su postigli na županijskim i državnim natjecanjima.

Župan Alojz Tomašević je izrazio ponos s uspjesima koje su ostvarili učenici lipičke osnovne škole, kao i svime onime što se u školi događa, poput priznanja za najljepši školski vrt te aktualne energetske obnove. Župan je istaknuo kako je škola svojevrsni hram znanja i obrazovanja za sadašnje, ali i buduće generacije, napomenuvši kako će od Požeško-slavonske županije uvijek imati potporu i podršku. Lipički gradonačelnik Vinko Kasana također je kazao kako se iznimno ponosi sa svim uspjesima lipičkih učenika i njihovim mentorima, čestitavši im na svim ostvarenim uspjesima. On je istaknuo i važnost svih projekata koji se trenutno odvijaju, kao što je energetska obnova školskih zgrada, naglasivši kako je Lipik jedno veliko gradilište jer se na taj način isto tako ulaže u bolju budućnost novih generacija.

Tijekom svečane proslave Dana škole za izvrsnost su nagrađeni učenici koji su na državnom i županijskim natjecanjima ostvarili jedno od prva tri mjesta te njihovi mentori.

 

Izvor: compas.com.hr

Pročitano 2478 puta