Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 23 Svibanj 2019 07:56

Radovanci dobili novi društveni dom

Prigodnom svečanosti otvoren je suvremeni društveni dom u Radovancima vrijedan 2,3 milijuna kuna od čega je pola financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak općina Velika. Nazočili su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, zamjenik požeškog župana Željko Jakopović, gradonačelnik Požege, načelnici općina Kaptol i Jakšić, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge veterana i Domovinskog rata za grad Požegu, ravnatelji ustanova i drugi.

Ministar Medved, pomoćnik ministrice Huška i načelnik općine Velika Vlado Boban položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen-ploče poginulom branitelju Ivici Zlomisliću iz Radovanaca postavljene na zgradi doma. Novi dom izgradila je tvrtka „Promet građenje“ iz Požege po projektu „Respect tima“ iz Osijeka, a nadzor je obavio  Marko Novak iz Požege. 

- Prije tri godine kupili smo zemljište te počeli gradnju doma, a zahvaljujući potpori Ministarstva regionalnog razvoja izgrađen je ovaj energetski neovisan objekt sa solarnim panelima, kapacitet mu je 200 osoba, a zadovoljit će potrebe 600 žitelja ovog trećeg po veličini naselja u našem kraju – kazao je načelnik Boban uz kojega je bio zamjenik Ivica Potočanac te predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović.

- Ovdje se osjećam ugodno jer se stalno gradi, otvara i slavi, a sva ministarstva daju potporu ulaganjima radi poticanja razvoja – istakao je Davor Huška.

- Ovaj objekt dat će doprinos očuvanju života, demografska revitalizacija je bitna, pa stoga ulažemo mnogo napora i sredstava, a posebno mi je drago što je postavljena ploča branitelju čime njegujete uspomenu na njega i njegovu žrtvu – rekao je ministar Tomo Medved.

Djevojčica Dora Smojver, koja je položila temeljni kamen za ovaj dom, zajedno sa gospodom Medved, Huška i Boban presjekla je vrpcu otvorivši dom, a riječi blagoslova uputio je velički župnik Mario Sanić.

Pročitano 3059 puta