Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 09:17

Obnovljena kapelica Svih Svetih u Požeškoj Koprivnici

Mještani Požeške Koprivnice danas slave obnovu kapelice Svih Svetih koja je ponovo blagoslovljena nakon 125 godina. Na slavlje su im došli mnogobrojni gosti među kojima i župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te njen zamjenik Domagoj Katić.

Koprivničani i njihovi gosti najprije su se okupili kraj križa na ulasku u selo gdje je pleternički župnik Antun Ćorković predvodio molitvu i obavio blagoslov polja. Potom su svi, sa stručkovima mladog žita u rukama, u procesiji pošli do kapelice izgrađene na uzvisini u središtu sela.

Gradnja kapelice počela je prije 126 godina a blagoslovljena je 8.svibnja 1894.godine. Vrijeme je odradilo svoje pa je na inicijativu mjesnog odbora i njegovog predsjednika Antuna Antunovića započela temeljita obnova. Izbetonirane su i stepenice od glavne ceste do kapelice te uređena mrtvačnica. U tome im je financijski pomogao Grad Pleternica izdvojivši oko 110 000 kuna dok su mnoge poslove mještani Koprivnice obavili sami. Za postavljanje struje pobrinuo se Ivica Potnar koji je osigurao materijal i sav posao obavio sam. Njemu, kao i gradonačelnici Antoniji Jozić na tome se nakon mise u ime mještana zahvalio predsjednik Antunović.

Prisutne u mjesnom domu pozdravio je i župan Alojz Tomašević te također obećao pomoć vrijednim mještanima Koprivnice..

Pročitano 3266 puta