Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 10 Svibanj 2019 13:41

Potpisivanje ugovora o edukaciji u sklopu projekta ,,Znanjem do zaposlenja“

Danas je u Maloj vijećnici Požeško – slavonske županije održano potpisivanje ugovora sa učilištima koja će izvoditi edukacije u sklopu projekta Znanjem do zaposlenja. Potpisivanju su prisustvovali župan Alojz Tomašević i predstavnici Učilišta Link, Učilišta Maestro te PUO Zagreb. 

Projekt je odobren i financira se sredstvima Europske unije kroz program Europski socijalni fond (ESF) - Učinkoviti ljudski potencijali i poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.“ Projekt je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije Panora, a uz Požeško-slavonsku županiju kao Korisnika projekta, partneri su i Centar za socijalnu skrb Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac. U provedbi projekta sudjeluju i stručnjaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Požega. Ukupna vrijednost projekta je 1.015.889,86 kn., a ukupna potpora Europske unije iznosi 100%. Projekt se provodi od rujna 2018. do svibnja 2020.

- Ovim projektom potičemo sve one koji žele raditi i spremni su raditi da se prekvalificiraju i nakon edukacije ostvare radni odnos. Zanimanja koja su u sklopu ove edukacije su trenutno vrlo tražena na tržištu rada te je u prvom dijelu projekta prijavljeno čak 30 osoba. Županija je uvijek stajala iza učenika srednjih škola i studenata pa tako sada omogućujemo i odraslim osobama koji već imaju neko znanje i struku da iskoriste ovu mogućnost za stjecanje još jednog zanimanja. Ovim putem pozivam sve ostale građane da se prijave i na ovaj način ostanu u našoj županiji uz nova zanimanja i nove mogućnosti kao zaposleni ljudi – rekao je  župan Alojz Tomašević.

Pročitano 1840 puta