Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 09:23

5. susret folklornih pjevačkih skupina „Pivaj diko ja ću ti polagat“

Kulturno umjetničko društvo „Šijaci“ iz Biškupaca organizirao je 5. susret folklornih pjevačkih skupina „Pivaj diko ja ću ti polagat“ uz suorganizatora Zajednicu kulturnih udruga Požeško – slavonske županije, dok su pokrovitelji Požeško – slavonska županija i općina Velika.

Među brojnim folklorašima i zaljubljenicima tradiciju i običaje koji su došli uživati u a capella pjesmama na manifestaciji su bili zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, zamjenik načelnika općine Velika Ivica Potočanac, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i predsjednica Općinskog vijeća općine Velika Antoniju Pavlović koja je ujedno i tajnica Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije.

Uz nastupe skupina natjecateljskog karaktera, u revijalnom dijelu ove godine će nastupiti uz mlađu skupinu KUD-a Šijaci i gosti iz Osijeka, Muška pjevačka skupina “Šokci” koja djeluje u okviru Udruge Šokačka grana.

Dvije najbolje pjevačke skupine po ocjeni i izboru stručnog selektora ispred Hrvatskog sabora kulture, etnomuzikologa, pjevača, glazbenog pedagoga, glazbenog producenta i dirigenta Tomislava Habulina, predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na 16. državnom susretu pjevačkih skupina u studenom mjesecu ove godine koji će se održati u Sisku.

Pročitano 2088 puta