Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 04 Travanj 2019 07:57

Županijska smotra zborova povodom Dana škole u Pakracu

U Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac povodom Dana škole održana je smotra zborova koji su nastupili u velikoj vijećnici kompleksa Janković. Na Županijskoj smotri zborova učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije sudjelovalo je deset zborova iz sedam škola od kojih je jedna srednja i jedna glazbena.

„Današnja smotra nije natjecateljskog karaktera, uz iznimku jednog zbora koji je prijavljen za Državno natjecanje hrvatske glazbene mladeži koje će se održati u Varaždinu radi čega je danas u Pakrac došla članica državnog povjerenstva iz Osijeka kako bi ih poslušala i procijenila da li je zbor za takvo natjecanje. Na tom natjecanju ne mogu konkurirati glazbene škole, već je ono koncipirano samo za opće obrazovne. Nakon smotre u glazbenoj školi bit će održano stručno vijeće učenika glazbene kulture i druženje svih sudionika kojih je preko tri stotine.'' - izjavila je ravnateljica pakračke glazbene škole Alfreda Petani Grafina.

Današnja smotra odvija se i pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije ispred koje je nazočan bio zamjenik župana Vedran Neferović, poželjevši svim sudionicima puno sreće i dobre zabave, dok je ispred grada Pakraca okupljene pozdravio Tomislav Petrač, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Pakrac.

Pročitano 2198 puta