Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 09:47

Održano ekipno kadetsko prvenstvo Slavonije u šahu

Šahovski klub Požega pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije bio je na izletištu Panonski otok u Grabarju domaćin ekipnog kadetskog prvenstva Slavonije, a ranije je tu održano i pojedinačno natjecanje tako da su ukupno četiri vikenda mladi šahisti odmjerili snage na crno-bijelim pločama.

Na okončanju natjecanja pozdravne riječi i zahvalu za nastupe uputio je direktor turnira Nenad Vlašić uz kojega je bio predsjednik požeškog kluba Jozo Gavran, a rezultate je priopćio glavni sudac Branko Vidačković iz Županje.

- Šah vam može mnogo koristiti u životu jer s njime dolazi dosta korisnih stvari – istakao je zatvarajući prvenstvo zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji je uručio medalje i pehare pobjednicima.

Zbog smjene generacije u požeškom šahu njihovi natjecatelji nisu ostvarili zapaženije rezultate. Među deset ekipa Prve kadetske lige Slavonije najbolji je ŠK Đuro Đaković iz Slavonskog Broda ispred Amatera (Strizivojna) i Sladorane (Županje). Najbolji pojedinci  na sve četiri ploče brodski šahisti. Kod šahista Druge kadetske lige nastupile su 23 ekipe, pobjednik je Sladorana, drugi je Slavonac (Našice), te treći Ferit iz Osijeka. Prva mjesta na pojedinim pločama u dva navrata osvojili Županjci, te po jednom Brođanin i Osječanin.

Pročitano 1954 puta