Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 12:32

Otvorenje Viroexpo 2019

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, otvorio je 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. Time je otvorio i novu multifunkcionalnu halu koja se gradila sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, te Grada Virovitice.

– Govorimo da je Viroexpo sajam s dušom, on to uistinu i jest, a dušu mu daju naši izlagači i naši posjetitelji, ali prije svega oni izlagači koji se iz godine u godinu vraćaju ovom sajmu. Upravo smo zbog naših izlagača i posjetitelja napravili ovu halu koja će biti korištena za puno drugih stvari, ali i za sajmovanje u gradu Virovitici i Virovitičko–podravskoj županiji. Drago mi je, naravno, da se održava u mome gradu Virovitici i da je dobitkom vlastitog prostora Viroexpo zasigurno, bez lažne skromnosti, ušao u minimalno top tri sajma u Hrvatskoj – rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Otvorenju Viroexpa nazočili su mnogobrojni veleposlanici zemalja sudionica, saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković, Vlatko Kopić i Tomislav Žagar, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan šibensko-kninski Goran Pauk, župan požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, , župan sisačko-moslavački Ivo Žigić, gradonačelnici i načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok i drugi uvaženi gosti.  Svečanost otvorenja, svojim glazbenim nastupima uveličali su i vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja i slovenski glazbenik Boštjan Konečnik na harmonici.

Pročitano 3310 puta